Türkiye'den Lübnan'a yardım eli!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatı üzerine Lübnan'a yardım için hazırlıklar tamamlandı. Beyrut'a gönderilen yardım malzemeleri ile ekipleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A400M tipi kargo uçağı Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan hareket etti. Yardım uçağı Türkiye saati ile 01.30 civarında Beyrut'a ulaştı.

Dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan ve kentte büyük yıkıma ve can kaybına yol açan patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan'a yardım için talimat vermişti.

Bu talimat üzerine Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum AFAD koordinasyonunda yardım ekibi ve malzemesi için çalışma başlattı.

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli!

Milli Savunma Bakanlığı yardım ekibini ve malzemelerini Beyrut'a taşıyacak uçakla ilgili sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Mesajda, "TSK’ya ait A400M tipi uçağımız Lübnan’a uzanacak yardım eli için hazırlıklara başladı. Uçağımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası bölgeye tıbbi malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personeli taşıyacak." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! - Resim : 2

Sağlık Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay tarafından hazırlanan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda A 400M tipi askeri kargo uçağına yüklendi.

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! - Resim : 3

Bölgeye, Sağlık Bakanlığınca 21 UMKE personeli, 2 acil müdahale ünitesi, 3 personel barınma çadırı, ilaç ve tıbbi malzeme, AFAD tarafından 10 personel, ekipman, 1 kurtarma aracı ve Türk Kızılayına ait 3 personel, arama kurtarma ekibi, sağlık ve insani yardım malzemesi gönderildi.

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! - Resim : 4

Öte yandan, kargo uçağı havalanmadan önce Etimesgut Askeri Havaalanında basın mensuplarına açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Beyrut'ta gerçekleşen patlama sonrası istenilen desteğin gönderilmesi için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! - Resim : 5

Güllüoğlu, patlama sonrası bölgede ciddi bir travma olduğunu ve travma tedavisi konusunda uzman cerrahi ekipler dahil olmak üzere, ortopedi, genel cerrahi, acil tıp uzmanları ve yardımcı sağlık personellerinden oluşan 20 kişilik UMKE ekibinin bölgeye gideceğini belirtti.

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! - Resim : 6

Türkiye'den Lübnan'a uzanacak yardım eli için Ankara'da son hazırlıklar bu gece yarısı tamamlandı.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından A400 kargo uçağı Ankara Etimesgut Havalimanı'ndan Beyrut'a gitmek üzere havalandı.

Yardım uçağı gece 01.30 civarında Beyrut Havalimanı'na iniş yaptı.

 

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Lübnan Beyrut Sağlık Bakanlığı hekim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.