Türkiye'den KKTC'ye 52 bin doz aşı daha

Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gönderdiği 26 bin doz Sinovac aşısı başkent Lefkoşa’ya ulaştı. İlerleyen saatlerde 26 bin doz aşının daha ulaştırılacağı belirtildi. Bugüne kadar toplam 216 bin doz koronavirüs aşısı gönderen Türkiye, ülkeye bir hafta içerisinde toplamda 300 bin doz daha koronavirüs aşısı ulaştıracak.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Covid-19 salgını ile mücadelesine destek vermeyi sürdürüyor.

Türkiye’den KKTC’ye gönderilen 26 bin doz Sinovac aşısını taşıyan ambulans uçak, başkent Lefkoşa’da bulunan Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. İlerleyen saatlerde 26 bin doz daha korona virüs aşısının KKTC'ye geleceği belirtildi.

KKTC, TEMMUZA KADAR NUFUSUNUN YÜZDE 70'İNİ AŞILAMAYI PLANLIYOR

Türkiye'den KKTC'ye bir hafta içerisinde toplamda 300 bin doz daha koronavirüs aşısı gelmesi beklenirken, KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Temmuz ayının sonuna kadar KKTC nüfusunun yüzde 70'inin Covid-19’a karşı aşılanmayı hedeflediklerini aktardı.

HER HAFTA 40 BİN KİŞİ AŞILANACAK

Bakan Üstel, Türkiye’den her hafta düzenli olarak aşı geleceğini belirterek, başlatılan aşı seferberliği ile her hafta 40 bin kişinin Covid-19’a karşı aşılanacağını açıkladı. Türkiye'den KKTC'ye bugüne kadar toplam 216 bin doz korona virüs aşısı geldi.

Türkiye'den KKTC'ye 52 bin doz aşı daha ile ilgili etiketler Türkiye KKTC koronavirüs aşısı sinovac
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.