Türkiye’den KKTC’ye 20 bin doz Kovid-19 aşısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’den KKTC’ye Sinovac’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının 20 bin dozluk ikinci partisinin bugün ulaşacağını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Covid-19 ile mücadelesine Türkiye’nin desteği tüm hızıyla devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada, Türkiye’den KKTC’ye Sinovac’ın geliştirdiği Covid-19 aşısının 20 bin dozluk ikinci partisinin yarın ulaşacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile akşam saatlerinde artan Kovid-19 vakaları üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye’den Sinovac’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının 20 bin dozluk ikinci partisinin yarın sabah ambulans uçak ile KKTC’ye gönderilmesi konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

TATAR'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Kıbrıs meselesindeki son durum ve Covid-19 salgını gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Tatar, Erdoğan’a Covid-19 salgınıyla mücadelede KKTC’de aşıya ihtiyaç duyulduğunu ve iki ülke arasındaki dayanışma ve birliktelikten duyduğu mutluluğu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, Covid-19 salgını ile mücadelede kullanılacak olan 20 bin dozluk Sinovac aşısının ikinci partisinin yarın sabah ambulans uçakla Türkiye’den KKTC'ye gelecek olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

(İHA)

Türkiye’den KKTC’ye 20 bin doz Kovid-19 aşısı ile ilgili etiketler Türkiye KKTC aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.