Türkiye'den Kanada'ya SİHA sitemi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı Garneau ile görüştü. Görüşmede Türkiye'ye yönelik sanayii kısıtlamaları konusunda Kanada'nın tutumundan duyulan rahatsızlık iletildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"SANAYİ KISITLAMALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmede aynı zamanda Türkiye’ye yönelik savunma sanayisi kısıtlamaları konusunda Kanada’nın tutumundan duyulan rahatsızlık iletilerek bu durumun gözden geçirilmesi istendi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Ordusu'nun Dağlık Karabağ'da Türk SİHA'ları ile Ermenistan'ı perişan etmesinin ardından Kanada hükümeti, Erivan'ı korumak için, SİHA'larda kullanılan Kanada üretimi Wescam'in elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerinin satışını askıya almıştı.

Türkiye'den Kanada'ya SİHA sitemi ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sanayi kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.