Türkiye'den Joe Biden'a tepki yağdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan açıklamasında "soykırım" ifadesini kullanması Türkiye'den sert tepki gördü. Ülkeden çok sayıda isim tepkilerini sosyal medyadan paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajında "soykırım" ifadesine yer vermesi Türkiye'de büyük tepki gördü. Siyasilerden sivil toplum temsilcilerine kadar çok sayıda isim sosyal medyadan görüşlerini paylaştı.

 

"GERÇEKLERİ GÖRMEK İSTEYENLER İÇİN ARŞİVLERİMİZ AÇIKTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan şu mesajı yayınladı: "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur.
Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır."

 

"ABD TARİH BİLMEZ, ÇÜNKÜ TARİHİ YOKTUR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Biden'ın açıklamasındaki "soykırım" ifadesine kısa ve öz bir yorumda bulundu: "ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur. O nedenle başkanına söyletilen sözün de kıymet-i harbiyesi yoktur."

 

"KENDİ YÜZ KARASI TARİHLERİN, MİLLETİMİZE YANSITMA ÇABASI BEYHUDEDİR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Biden'a tepkisini şöyle dile getirdi: "Türk milletinin tarihi hiç kimsenin leke konduramayacağı kadar temiz bir tarihtir. Tarihi sömürgecilikten, katliamcılıktan, ırkçılıktan ve ayrımcılıktan ibaret olanların kendi yüz karası tarihlerini, iyilik ve hoşgörü medeniyeti kurmuş milletimize yansıtma çabası beyhudedir."

 

"ART NİYETLİ BEYANLARI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu bir sabıka kaydından ibaret olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir. Hukuk ve tarih önünde de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Anadolu, insanlık ailesine asırlardır ilham kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

"TARİH ARŞİVLERİ GERÇEĞİN AYNASIDIR"

Biden'a tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyadan, "Tarih arşivleri gerçeğin aynasıdır, siyasi hezeyanlara değil yaşanmışlıklara dayanır. Biz, evlatlarımıza tarihi bilimin yol göstericiliğinde çarpıtmadan anlatıyoruz. Hem tarihî hem hukuki zeminde hiçbir karşılığı olmayan bu iftiralar yok hükmündedir." mesajını yayınladı.

"ABD'NİN TÜRKİYE'YE SÖYLEYECEK SÖZÜ YOKTUR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmayan ABD’nin, Türkiye’ye söyleyebilecek sözü yoktur. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmenin bedeli, tarihi gerçekleri siyasi saiklerle çarpıtarak bulmayı umduklarınızın çok üzerindedir." ifadelerini kullandı.

 

"TARİHİMİZİ ÇARPITMAYA ÇALIŞANLARA MİLLETİMİZ İZİN VERMEYECEK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise şu sözleri Twitter'dan paylaştı: "Bizler; insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile dil, din, ırk ayırmaksızın barış içinde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bu habis zihniyetin iddialarını reddediyoruz, tarihimizi çarpıtmaya çalışanlara milletimiz dün olduğu gibi bugün de fırsat vermeyecektir."

"ABD MAKAMLARI LOBİLERİN TALEPLERİNE DİZ ÇÖKTÜ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Biden yönetiminin 1915 olaylarını “soykırım” olarak etiketlemesini kati surette reddediyoruz, en sert şekilde telin ediyoruz. ABD makamları bu açıklamayı yaparken ne yazık ki lobilerin taleplerine diz çökmüşlerdir." dedi.

 

"SİYASİ HESAP VE POPÜLİST KARARLARLA TARİH DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD yönetiminin kararının Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmeyeceğine dikkat çekerek, "ABD yönetiminin kararı Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmez. Şiddetle kınıyorum. Siyasi hesap ve popülist kararlarla tarih değiştirilemez. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu karar, Türk-Amerikan ilişkilerini olumsuz etkileyecektir. " mesajını paylaştı.

 

Türkiye'den Joe Biden'a tepki yağdı ile ilgili etiketler Joe Biden ermeni olayları sözde soykırım tepkiler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.