Türkiye’den işgal altındaki Doğu Kudüs’te düzenlenen saldırıya kınama

İsrail’in işgali altında bulunan Doğu Kudüs’teki sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in işgali altında bulunan Doğu Kudüs’teki bir sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

SALDIRIYA KINAMA

Açıklamada, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

TARAFLARA İTİDAL ÇAĞRISI

Bakanlığın açıklamasında, "Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

7 KİŞİ ÖLMÜŞ, 3 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırganın, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Neve Yakov adlı yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde bir sinagoga gelerek silahla ateş açmaya başladığı belirtilmişti. Saldırıda 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin de farklı derecelerde yaralandığı kaydedilmişti.

Türkiye’den işgal altındaki Doğu Kudüs’te düzenlenen saldırıya kınama ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.