Türkiye'den Hafter'i kör edecek hamle!

Libya'nın meşru yönetimi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti karşı savaş yürüten Hafter'in hava üstünlüğüne darbe vuracak hamle Türkiye'den geldi. Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği birlikler göreve başladı. Libya Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar "Türkiye bize radar, hava savunma sistemleri ve uzman gönderdi. Bunlarla herhangi bir uçağı vurabiliriz" dedi. Arap medyası ise Türk askerlerinin Trablus'a radar/radyo frekans karıştırıcı cihazlar getirdiğini ve Hafter'in hava güçlerinin köreltileceğini yazdı.

TBMM'de kabul edilen tezkerenin ardından Libya'ya ilk birlikler göreve başladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birliklerin Libya'da olduğunu bizzat doğruladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu da Türk birliklerinin sahada görevlerine başladığını duyurdu.

"UÇAKLARI VURABİLİRİZ"

Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türk ordusunun terörün karşısında durmak için Libya’ya geldiğini açıkladı. Ammar, "Uzman kuvvetler geldi. Türk kuvvetlerinin gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi Libyalı askerlerle birlikteler ve savaşıyorlar. Asker sayısı veremem. Türkiye bize radar ve hava savunma sistemleri ve uzman gönderdi. Bu gelişmiş silahlarla gökyüzündeki herhangi bir uçağı vurabiliriz" ifadelerini kullandı.

GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ DE GİTTİ

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yakın basın yayın kuruluşlarında ise Türkiye'nin Trablus'a radar ve radyo frekans karıştırıcı cihazlar gönderdiğini, bu ekipmanlarla darbeci asker Hafter hava güçlerinin köreltileceğini manşetlere çıkardı. Ayrıca gece görüş cihazları ile mayın ve patlayıcı dedektörlerinin de gönderilen malzemeler arasında olduğu ifade edildi...

Türkiye'den Hafter'i kör edecek hamle! ile ilgili etiketler Libya Hafter hava savunma sistemleri arap medyası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.