Türkiye'den Fransa'ya Charlie Hebdo notası

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Charlie Hebdo dergisindeki karikatürle ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak alçak ve bir o kadar da ahlaksız yayın şiddetle kınandı. Fransız temsilciye, "Fransız makamlarının, ifade özgürlüğü sınırlarını aşan bu çizimler konusunda gerekli siyasi ve hukuki adımları atmasının beklendiği" net bir şekilde vurgulandı.

İslam ve değerlerine karşı düşmanca tutumunu her fırsatta sergileyen Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun son kapağındaki alçaklığa tepkiler devam ediyor. 

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Ankara Maslahatgüzarı'nı çağırarak alçakça yayın için nota verdi. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Fransız Maslahatgüzara, "kişi haklarına ve dini inançlara yapılan bu alçak saldırının, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Fransız makamlarının, ifade özgürlüğü sınırlarını aşan bu çizimler konusunda gerekli siyasi ve hukuki adımları atmasının beklendiği" net bir şekilde ifade edildi.

Görüşmede ayrıca, Fransa’da bazı Ermeni çevrelerin birkaç gündür Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine dikkat çekildi ve son dönemde vatandaşlara ve Müslümanlara yönelik saldırılar ve ayrımcı tutumlarla ilgili Fransız makamlarının başta güvenlik olmak üzere her alanda gerekli tedbirleri alması talebi Maslahatgüzar'a iletildi.

 

Türkiye'den Fransa'ya Charlie Hebdo notası ile ilgili etiketler Fransa Nota Dışişleri Bakanlığı charlie hebdo maslahatgüzar
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.