Türkiye'den Bahreyn'e İsrail tepkisi

ABD Başkanı Trump'un Bahreyn'in de İsrail'le diplomatik ilişki kurma kararı almasını duyurmasının ardından Türkiye'den ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''İsrail'le diplomatik ilişki tesis etme kararı almasını endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz'' ifadeleri yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından akşam saatlerinde Bahreyn'in de İsrail ile diplomatik ilişki kurma kararı aldığı duyuruldu.

ABD Başkanı Trump, anlaşmayı ''Trump, “Bugün başka bir TARİHİ atılım! İki BÜYÜK dostumuz İsrail ve Bahreyn Krallığı barış anlaşması üzerinde anlaştı. 30 gün içinde İsrail ile barış yapacak ikinci Arap ülkesi” ifadeleriyle sosyal medya hesabından duyurdu.

 Yaşanan gelişmenin ardından Türkiye'den söz konusu karara ilk tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bahreyn’in Birleşik Arap Emirlikleri'nin peşine takılarak, Arap Barış Girişimi ve İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki taahhütlerin hilafına İsrail'le diplomatik ilişki tesis etme kararı almasını endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Sözkonusu adım, Filistin davasının savunulması çabalarına yeni bir darbe vuracak ve İsrail’i Filistin‘e yönelik gayri meşru uygulamalarını ve Filistin topraklarındaki işgali kalıcı hale getirmeye yönelik girişimlerini sürdürme konusunda daha da cesaretlendirecektir. Ortadoğu'da kalıcı barış ve istikrarın tesisinin tek yolu Filistin meselesinin uluslararası hukuk ve BM kararları çerçevesinde adil ve kapsamlı çözüme kavuşturulmasından geçmektedir. Bölge dışı aktörlerin baskı ve zorlamaları sonucunda; dar çıkar kaygılarıyla verilen sorumsuz tavizlerin bu gerçeği ortadan kaldırması veya ikame etmesi mümkün değildir”

Türkiye'den Bahreyn'e İsrail tepkisi ile ilgili etiketler İsrail Dışişleri Bakanlığı bahreyn diplomatik ilişki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.