Türkiye'den Asya ve Afrika çıkarması: Petrolü ve doğal gazı birlikte çıkaralım

Türkiye, enerjide merkez olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Katar, Endonezya, Malezya ve Cezayir ile işbirliği yapan Türkiye yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Türkiye bu yıl LNG ithal ettiği Endonezya, Malezya, Katar ve Cezayir'de üretime de ortak olmak istiyor. Söz konusu ülkelerin ise Türkiye'nin bu talebine pozitif baktığı öğrenildi. Ülkeler arasında karşılıklı davet teklifleri gerçekleşti.

EKİPMAN VE ALTYAPI DESTEĞİ

Türkiye'nin, yeni işbirlikleriyle doğal gaz alanındaki bilgi, birikim ve tecrübesinin bu ülkelere aktarılması planlanıyor. Ülkelerde doğal gaz ve petrol çıkarılması konusunda ekipman, eleman ve altyapı desteğinin sağlanabileceği belirtiliyor. Söz konusu ülkelere doğal gazın sıvı hale getirilmesinde destek verilmesi de gündemde.

ERTUĞRUL GAZİ ETKİN ROL OYNAYACAK

Bu kapsamda Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi'nin bu ülkelere giderek gazı sıvı hale getirip satılması da planlanıyor. Yine Ertuğrul Gazi'nin gazı alıp Türkiye'ye getirerek TürkAkım'ı üzerinden Avrupa'ya gaz verebileceği ifade ediliyor. Türkiye’nin sahip olduğu sismik arama ve sondaj gemilerinin de söz konusu ülkelerde bulunan sahalarda arama ve sondaj faaliyetlerine destek olması da konuşulan konular arasında. Üretici ülkelerin çalışmalarından pay alınmasının yanı sıra Türkiye; Karadeniz ve Akdeniz’de devam eden gaz çalışmaları ile Güneydoğu’da devam eden petrol arama çalışmaları konusunda da iş birlikleri yapmayı hedefliyor.

10’DAN FAZLA ÜLKEDEN DOĞAL GAZ ALIYORUZ

Doğal gaz alımını Azerbaycan, İran ve Rusya'dan boru hatları üzerinden temin eden Türkiye; LNG'de ise başta Cezayir, Nijerya, Ekvator Ginesi, Angola, Kamerun, Norveç, Mısır, ABD ile Trinidad ve Tobago gibi ülkelerden alım yapıyor.

 

Türkiye'den Asya ve Afrika çıkarması: Petrolü ve doğal gazı birlikte çıkaralım ile ilgili etiketler LPG
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.