Türkiye'den 5 ülkeye daha koronavirüs yardımı

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında, İtalya ve İspanya'ya yaptığı yardımların ardından, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya tıbbi yardım gönderme kararı aldı. Malzemeleri taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

Son dakika... İtalya ve İspanya'nın ardından 5 ülkeye daha askeri kargo uçağı ile tıbbi yardım gönderilmesi kararı alındı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve tanı kitleri TSK'ya ait uçak ile Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova'ya ulaştırılacak." denildi.

Türkiye'den 5 ülkeye daha koronavirüs yardımı

Türkiye'den 5 ülkeye daha koronavirüs yardımı - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 725 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye'den 5 ülkeye daha koronavirüs yardımı ile ilgili etiketler Türkiye Koronavirüs Korona Sırbistan Karadağ Bosna Hersek yardım malzeme Kuzey Makedonya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.