Batı'yı örnek verip karaladılar, o görsel Hollanda'dan çıktı!

Sosyal medyada ilk olarak 2016 yılında paylaşılan ve 'cuma namazı konvoyu' olarak nitelendirilen fotoğraf, algı yapmak isteyen sosyal medya trolleri tarafından yeniden dolaşıma sokuldu. Makam araçlarının yer aldığı fotoğrafın ise Hollanda'da çekildiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Sosyal medyada ilk olarak 2016’da yayılan bir fotoğraf son günlerde yeniden dolaşıma girdi. Bisiklete binen Hollanda başbakanıyla bir konvoy fotoğrafının karşılaştırıldığı paylaşımda, konvoy fotoğrafının Türkiye’de cuma namazına giden makam araçlarına ait olduğu iddia edildi.

2014'TE ÖLENLERİN CENAZESİ

Teyit.org'da yer alan habere göre; söz konusu iddia doğru değil. Fotoğraf, 2014’te düşen Malaysia Airlines uçağında hayatını kaybedenlerin cenaze konvoyunu gösteriyor.

Paylaşımlardaki konvoy fotoğrafını tersten görsel aramayla aratıldığında aslında 2014’teki bir cenazeye ait olduğunu öğrenildi.

Fotoğraf, 17 Temmuz 2014’te Amsterdam-Kuala Lumpur uçuşu sırasında düşen Malaysia Airlines’a ait uçakta hayatını kaybeden yolcuların cenazesini taşıyan konvoyu gösteriyor. 290’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği uçak Ukrayna’ya düşmüş, cenazeler ülkelerine gönderilmişti. Hayatını kaybeden Hollanda vatandaşları için ülkelerinde bir anma töreni düzenlenmişti.

Batı'yı örnek verip karaladılar, o görsel Hollanda'dan çıktı!

PLAKALAR HOLLANDA'YA AİT

Fotoğrafın farklı bir açıdan çekilmiş hâline ulaşmak da mümkün. Bu fotoğrafta araçların içindeki tabutlar açıkça görülüyor. Ayrıca plakalar Türkiye’ye ait değil, fotoğrafta Hollanda’ya ait NL plaka kodunu görmek mümkün.

 

Batı'yı örnek verip karaladılar, o görsel Hollanda'dan çıktı! ile ilgili etiketler Sosyal Medya iddia makam aracı cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.