Türkiye'de yasa dışı böbrek nakli meselesi

Metehan Demir

Metehan Demir

İsrailli bir kişiye Suriyeli birinden Türkiye'de yasa dışı böbrek nakli yaptırıldı. Bu haber olayın ne kadar ciddi boyutlara geldiğini gösteriyor. Bu herhalde tespit edilendir ama tespit edilemeyen bu süreçte artık neredeyse bir gelenek haline gelen, yürüyen süreçler olduğunu düşünüyorum. Hak eşitliği ve mağduriyetler alanında bunun kesinlikle değerlendirilmesi lazım.

İsrail'de bu mesele bir sektör haline gelmiş. İsrailliler kendi ülkelerinde bir böbrek mafyası organize edip, Türkiye üzerinde bunun transplantasyonu nasıl yapacaklarına dair bir bağlantı kurmuşlar. Ve 2014 yılından bu yana sistematik bir süreç devam ediyor İsrail ile Türkiye arasında.

MAHKEME HEYETİ ÇORLU DAVASINDA ACILI AİLELERE POLİS MÜDAHALESİ

Bunları anlamak için empati yapmamız lazım. Yakınlarını kaybeden kişilere karşı her zaman devletin en zayıf taraf olması lazım. Bu acıyı herkesin anlaması lazım. Türkiye'de en önemli sorunlardan biri biz hep geçmişe karşı açık hesaplar bırakıyoruz. Siyasi açılardan da, ideolojik açılardan da, bu tür üzücü olaylarda da... Bu vicdanen açıklığın kalmaması lazım. Türkiye'de bu yükü kimse üzerine almıyor.

 TBMM EZİYET ÇEKEN ATLAR İÇİN DEVREYE GİRDİ

Bu Türkiye'de sosyal medyanın başarılarından biridir. Bu süreçte biraz samimiyetsizlik var. Burada atların maruz kaldığı şartlar çok acı. Ama bu işin biraz samimiyetle yürümesi lazım. Bu konunun bir süre gündemde kalacağını ancak bir çözüm olacağını düşünmüyorum.

İMAMOĞLU PARTİLERİN İL BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİ

Başladı ve görevine devam ediyor Ekrem İmamoğlu. İstanbul hizmet bekliyor. Kazananın İstanbul olması lazım. Ekrem Bey de bunun için çalışmaya başladı.

 Türkiye'de belediyeler üzerinde iki baskı var. Bir tüm personel çalışmaya devam edecek mi? İkincisi ana kadrolarda değişim olacak mı? Personel çıkarılması hiç doğru değil ama hangi belediyede olursa olsun süreci bozan elemanlar varsa bununla ilgili idari tasarrufun yapılması son derece doğal. Bunu her parti ve her belediye başkanı için söylüyorum. Ama belediye başkanının keyfiliğinden bahsetmiyorum.

Bu randevular çok medeni. Ekrem Bey, Külliye'den bir randevu talep etmedi ancak olumlu yanıt verileceği yönünde duyumlar alıyorum.

Diğer Yazıları