Türkiye'de yağışlı havanın etkisi sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizde 5 bölgenin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Türkiye'de, yarından itibaren kuzey ve batı bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Çarşamba gününden itibaren ülke geneline yayılması, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey kesiminin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü diğer yerlerin ise az bulutlu geçeceği belirtiliyor.

Öte yandan yağışların; İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova dolayları ile Balıkesir'in kuzey ve batı bölgelerinde zaman zaman şiddetli olacağı belirtiliyor. Sabah ve akşam saatlerinde doğu bölgesinde buzlanma ve don hadisesi ile beraber, iç ve doğu kesimlerde ise zaman zaman pus ve sis hadisesi olabileceği konusunda uyarılıyor.

Türkiye'de yağışlı havanın etkisi sürecek

KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde ilerleyen hava sıcaklıklarının hafta başında artarak normal değerlerinin 6 ila 12 derece üstüne çıkması, hafta ortasından itibaren de batı bölgelerinden başlayarak hızlı bir şekilde eksilmesi bekleniyor.

Haftanın ikinci gününde Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek olan yağışlar yine kendini belli edecek. Yağışlar bu kez Ege Bölgesi'nde ve Antalya'da da etkili olacak.

Karadeniz Bölgesi'nde de sürecek olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönerken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de kar yağışı yer yer etkisini gösterecek.

13 OCAK'TA TÜM YURTTA YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK!

Meteoroloji, 13 Ocak Çarşamba günü tüm yurtta sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı. Yağışların İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'ta şiddetli olacağı öğrenildi.

Türkiye'de yağışlı havanın etkisi sürecek - Resim : 2

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN?

14 Ocak Perşembe günü başkentte kar yağışı beklenirken Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada 15 Ocak Cuma günü İstanbul’da da karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığının Marmara ile Ege Bölgesi'nde 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz kıyılarında yer yer 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilirken sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği düşünülüyor.

RÜZGAR ETKİSİNİ GÖSTERECEK Mİ?

Rüzgarın çoğunlukla Trakya'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif derecede ara sıra ise orta kuvvette, Marmara'nın güney bölgesi, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise şiddetli ve yer yer kısa zamanlı fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı bölgelerinde zaman zaman şiddetli olacağının vurgusunu yaparak meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Öte yandan rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde şiddetli ve yer yer kısa süreli olmak üzere fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı.

Türkiye'de yağışlı havanın etkisi sürecek ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yağmur Sağanak Yağış kar yağışı yağışlı hava
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.