Türkiye'de tsunamiden ölen ilk insan Fatma Erçetin

Türkiye'de tsunami nedeniyle ilk ölüm dün Seferihisar merkezli depremden sonra meydana geldi. Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi'nde 86 yaşındaki Fatma Erçetin tsunami dalgalarına kapılarak yaşamını yitirdi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem sonrası oluşan tsunamide Türkiye'de ilk kez bir insanın tsunamiden boğularak hayatını kaybettiğini söyledi. Tsunami kayıtlara geçti ve Seferihisar Mahallesi Sığacık'ta meydana geldi.

Görgü tanıklarına göre deprem sonrası önce deniz seviyesi alçaldı, daha sonra kuvvetli dalga Sığacık kıyılarını, Teos Marina, balıkçı barınağını vurdu. Tekerlekli sandalyesinde tsunamiye yakalanan 86 yaşındaki Fatma Erçetin tsunami sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

Tsunami, bir buçuk metre yüksekliğine ulaştı, gezinti yatları, gezi ve balıkçı teknelerini kıyıya çıkardı. Dehşete kapılan yüzlerce kişi sığınacak bir yer ararken, sahili aşan dalgalar Sığacık Kaleiçi girişindeki restoran ve kafeleri vurdu.

Sular sandalye, masa, buzdolabı, mangal gibi her şeyi Kaleiçi'ne sürükledi. Evlerin işyerlerinin içi sular ile doldu. Otomobiller sularda savruldu.

Türkiye'de tsunamiden ölen ilk insan Fatma Erçetin ile ilgili etiketler Tsunami Türkiye sığacık Fatma Erçetin
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.