Türkiye'de sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Fransa'da koronavirüs vakalarının artması sonrasında Paris ve bir çok şehir için sokağa çıkma yasağı gelirken Türkiye'de de buna benzer sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı olacak mı? En çok koronavirüs vakası görülen iller hangileri? Detaylar haberimizde...

Fransa'da koronavrüs salgınına karşın alınan önlemler kapsamında 17 Ekim Cumartesi itibarıyla Paris ve birçok şehirde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ifade edildi.

TÜRKİYE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk açıklamasında, Temmuz ayından itibaren normalleşme dönemine geçerek sınırlamaları kaldırdıklarını ve virüs taramalarına başladıklarını yineledi. Bu taramalarını havaalanlarında, yurtdışına gidenlere, cezaevinde bulunanlara, asker, sporcu, organize çalışanlarına yaptıklarını belirten Koca, 15 Ekim'de saha taramalarını tekrarlayacaklarını yineledi.

Şu an için koronavirüs salgını nedeni ile bir sokağa çıkma yasağının bulunmayacağını yineleyen Koca, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarında son dönemde; İstanbul'da yüzde 50, Ankara'da yüzde 4, İzmir'de yüzde 5, Bursa'da yüzde 35, Kocaeli'de yüzde 30, Denizli'de yüzde 35, Balıkesir'de yüzde 50, Kahramanmaraş'da yüzde 25 ve Bilecik'te yüzde 50 artış yaşandı.

Türkiye'de sokağa çıkma yasağı olacak mı? ile ilgili etiketler Türkiye Fransa sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.