Türkiye’de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız...

İzzet Çapa

İzzet Çapa

Murathan Mungan’ındır başlıktaki söz ve bazen trajik, kimi zaman traji – komik meselelerde sıkça kullanılır. Çünkü hakikaten de çabuk unutan bir milletiz ve ortadaki mesele ne kadar vahim olursa olsun, birkaç gün, bilemedin birkaç hafta sonra unutulup, kapanır gider.

Bir de Can Baba’nın bir şiiri vardır rezillik üzerine…

‘Yalnızlığım benim sidikli kontesim
Ne kadar rezil olursak o kadar iyi…’

Mamafih bu şiirli girişi, şiirden bahsetmek için yazmadım. Gözlerimizin önünde acayip bu durum yaşanıyor. Üstelik bu defa taraflar evli; birinin eşinin karnı burnunda. İddialar, ithamlar ve en korkuncu kurşunlar havada uçuşuyor. Konuya dahil olmak da pek istemiyorum. Bu yüzden de isimlerini bile zikretmekten imtina ediyorum.

Fakat ellisini devirmiş bir adamım; ne zaman bundan daha dip bir mesele çıkmaz dediysem karşıma, hayat daha vahimini getirdi koydu önüme.

Dibin daha da dibi varmış, onu da yaşadık…

Gerçi burası mekan basan bir Milli Takım hocasının memleketi.

Hoca böyle yapınca, futbolcu neler yapmaz değil mi!

Ama o silah hastaneye nasıl girdi, güya düşüp nasıl patladı, işin içinde bunca tehdit, hakaret, silah falan varken bahse konu futbolcu ifadesi alınıp birkaç saat sonra nasıl serbest bırakıldı anlamak mümkün değil.  

Dilerim bir an önce aklıselim devreye girer de kendilerine çeki düzen verirler. Yoksa yıllar içinde inşa ettiklerini itibarlarını, yerle bir edecekler.

Ediyorlar zaten hızla…

Koskoca bir ülkeye başkaları adına utanmayı öğretiyorlar. Ne hazin, ülkeye örnek olması gereken isimler adına utanıyoruz. Hallerini şaşırarak, üzülerek, utanarak takip ediyoruz.

Tam oturmuş bunları yazarken, ofisteki çocuklar Hilal Cebeci’nin ‘Çav Bella’ klibini gösterdi. Beynimin nöronlarından duman çıkmaya başladı, aklımın fabrika ayarları bundan sonrasına dayanamadı; yandı!

A be kızım sen söylediğin şarkının ne olduğunun farkında mısın? Hadi sen durumdan bi’habersin yok mu etrafında seni uyaracak bir Allah’ın kulu.

Kalp dahil her türlü organı nakledebiliyor modern tıp ama ar damarının nakli için henüz bir çare bulunamadı. Ama galiba en çok buna ihtiyacımız, tıp bu meseleye bir an önce el atmalı. Allah beterinden korusun…

Diğer Yazıları