Türkiye'de bu hafta bir ilk yaşanacak! 'VAR' geliyor...

Kulüpler Birliği'nin özellikle ligin ikinci yarısında uygulanması için baskı yaptığı VAR (video yardımcı hakem) sistemi bu haftasonu İstanbul'da oynanacak maçlarda denenecek.

Süper Lig hakemlerinin yanı sıra FIFA yardımcı hakemlerine yarın (perşembe) verilecek eğitimin ardından ilk olarak cuma günü oynanacak Kasımpaşa-Göztepe, cumartesi günkü Medipol Başakşehir- Teleset Mobilya Akhisar, pazartesi Fenerbahçe-Kayseri maçlarında ilk uygulamalar yapılacak.

ksdjhfsdfs

Karşılaşmalarda sistem kapalı olacak, naklen yayın arabasında yer alacak sistem operatörleri, eğitmenler ve hakemler pozisyonları izleyip, karar verecekler. Ancak maçı yönetecek orta hakemle bağlantı kurulmayacağı için bu uygulama eğitim seviyesinde kalacak.

Avrupa'nın birçok ülkesinde uygulanmaya başlanması nedeniyle Süper Lig'de de ikinci devrede VAR sisteminin hayata geçirilmesi düşünülüyor.

gfjshdgfsdfsd

Merkez Hakem Kurulu'ndaki bazı isimler, bu sistem uygulamaya geçtiği takdirde, uyarıya rağmen son kararı hakemin vermesi yüzünde yine tartışmalar çıkabileceğini hatırlatıyor.

Türkiye'de bu hafta bir ilk yaşanacak! 'VAR' geliyor... ile ilgili etiketler VAR Süper Lig deneme video hakem sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.