Türkiye'de bir ilk: Kripto para platformu Binance'a rekor ceza verildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kripto para yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardından bugün düğmeye basıldı. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'a en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesildi.

MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin dünyanın en büyük kripto para platformu Binance'e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 1 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili yönetmelikle MASAK yükümlüleri arasına eklenmişti. Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımlamıştı.

Buna göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları yükümlülükler, müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlenmişti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ' DEMİŞTİ

Öte yandan dün ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kripto para yasasının hazır olduğunu belirten Erdoğan, "Geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız" dedi.

Türkiye'de bir ilk: Kripto para platformu Binance'a rekor ceza verildi! ile ilgili etiketler Ceza Erdoğan Binance
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.