Türkiye'de besledikleri medyayı açıkça yazdılar...

ABD'li düşünce kuruluşu Center for American Progress, Türkiye'de hükümete karşı besledikleri medya kuruluşlarını “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adıyla hazırladıkları raporda isim isim ifşa ettiler. ABD'li fon kuruluşlarının Gazete Duvar, Medyascope, T24 ve Bianet gibi medya sitelerini fonlamasının önemine dikkat çekilen raporda yerel gazetelerin de fırsat alanı olduğuna vurgu yapıldı. CAP, yerel seçim sonrası İBB Başkanı İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulunmuştu.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Center for American Progress, “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adında bir raporu yayımladı. 

Andrew O’Donohue, Max Hoffman ve Alan Makovsky’nin kaleme aldığı raporda, ABD tarafından Türk medyasında fonladıkları bazı kesimlere bu desteğin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Raporun en dikkat çekici kısmı ise, 2016-2019 yılları arasında Ulusal Demokrasi Vakfı (NED)’in Türkiye’de gazeteciliğin desteklenmesi için sağladığı finansmanını altı kat arttırmış olduğuna ilişkin bilgi oldu.

Raporda bu finansman seviyesinin muhafaza edilmesinin önemine de özellikle vurgu yapıldığı görüldü.

NED ve diğer ABD’li fon kuruluşlarının Gazete Duvar, Medyascope, T24 ve Bianet gibi medya sitelerini fonlamasının önemli olduğunun altının çizildiği raporda, bu haber sitelerini “Batı desteği alan dijital kuruluşlar” olarak nitelendirildi ve verilen desteklere rağmen Rusya destekli Sputnik Türkiye kadar etkili olamadıklarına işaret edildi.

RAPORDA ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR

Raporun içeriğinde, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında objektiflikten uzak düşmanlık öğesi içeren birçok açıklamaya yer verildiği görülürken, haber kaynağı olarak hemen her haberi yalanlanan bazı haber sitelerinin örnek göstermeleri gözlerden kaçmadı.

Gazete Duvar, Medyascope, T24 ve Bianet gibi haber sitelerinin özellikle Batı destekli fonlar tarafından fonlanmaları ilk defa isimleri de açıkça yazılarak bir ABD’li düşünce kuruluşunun raporuna yansımış oldu.

YEREL BASINI FIRSAT GÖRÜYORLAR

Yerel gazetelerin önemli bir fırsat alanı olduğunun vurgulandığı raporda, ABD’li fon sağlayıcıların çalışmalarına yerel gazeteleri de dâhil etmeleriyle bu fırsatın da değerlendirilebileceği ifade edildi.

Raporu yayınlayan düşünce kuruluşu, geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretine gelmişti. Raporun yazarlarından Alan Makovsky de bu ziyarette yer almıştı.

Türkiye'de besledikleri medyayı açıkça yazdılar... ile ilgili etiketler ABD Ekrem İmamoğlu T24 Center for American Progress Andrew O’Donohue Max Hoffman Alan Makovsky yerel basın medyascope bianet Gazete Duvar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.