'Türkiye'de Adil Öksüz ne yapmışsa onu yapmışlar'

FETÖ'nün içinde bulunduğu yolsuzluk ve ahlaki bunalımlar tabanda her gün daha fazla gündem konusu olurken firari İhsan Yılmaz, "Amerika’da askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar. Türkiye'de Adil Öksüz ne yapmışsa onu yapmışlar" açıklamasında bulundu. ABD ordusuna sızma girişimini ve Yılmaz'ın açıklamalarını değerlendiren Sabah yazarı Mahmut Övür, "Hâlâ 15 Temmuz'a "kontrollü darbe" demeye devam eden Yılmaz, nedense FETÖ'nün ABD ordusuna sızmasına şaşırıyor ve öfkeleniyor." dedi.

FETÖ'nün kapatılan yayın organlarından "Today's Zaman" yazarlarından İhsan Yılmaz bir internet sitesine verdiği röportajda, FETÖ'nün Türkiye'deki alışkanlıklarından vazgeçmediğini, Amerikan ordusuna da sözleşmeli okullar (charter school) üzerinden adam soktuklarını öğrendiğinde şok geçirdiğini, bu gibi illegal faaliyetlerin ABD'deki tabanı gelecekte çok ciddi tehlikeye atacağını belirtti.

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan firari Yılmaz şunları söyledi;

"İki yıl kadar önce Amerika’dan bir ziyaretçim geldi. Dedim ki, bunlar ne kadar manyak, Charter School üzerinden Amerikan ordusuna adam sokuyorlar. Türkiye’de bu işi yapmaya alışmışlar, Amerika’ya gitmişler orada da bu işi devam ettiriyorlar. Sivil birisi 20 yıldır Amerika’da ama bakıyorsunuz, Türkiye’de Adil Öksüz ne iş yaptıysa onu yapmış. Hatta Amerika’ya gittikten sonra bile Adil Öksüz gibi eski talebeleri üzerinden o işleri yapmaya devam etmiş. Dedi ki, 'Ya evet, ama o üniteyi lağvediyoruz'."

FETÖ'nün ABD ordusuna 30'a yakın eyalette işlettiği sözleşmeli okullar üzerinden adam yerleştirme çabalarını ilk defa örgütün ABD'deki illegal yapılanmasını araştıran Amsterdam Hukuk Bürosu'nun raporunda okuduğunu belirten Yılmaz, ismini vermediği örgüt yetkilisinin bu bilgiyi doğrulayan sözlerini duyunca şok geçirdiğini ve örgütle tamamen bağlarını koparma kararı aldığını şu sözlerle ifade etti:

"Ben şoke oldum. Adamlar Amerika’da, buna hususi hizmet diyorlar, askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar. Onun bu cümlesini duyunca dedim ki, kesinlikle benim bu adamlarla bir işim olamaz ama tertemiz insanlar var, istiyorsunuz ki onların da gözü açılsın, kendilerini korusunlar, yanlış adamların yanlış işlerine bulaşmasınlar."

'Türkiye'de Adil Öksüz ne yapmışsa onu yapmışlar'

Yılmaz'ın açıklamalarını ve örgütün ABD ordusuna sızma girişimini değerlendiren Sabah yazarı Mahmut Övür ise Erdoğan'ın ısrarla dillendirdiğini söylediği şu sözü hatırlattı;

"Bu örgüt yarın sizin de başınıza bela olacak."

Övür, FETÖ'nün ABD ordusuna sızma girişimine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Bu haber aslında yeni değil, 15 Temmuz darbe girişiminden tam üç ay önce ABD'deki The Hill isimli bir haber sitesinde yayınlanmıştı. Haberin altında, Türkiye'nin ABD'de FETÖ'ye karşı avukatlığını yapan Robert Amsterdam imzası vardı. Darbe girişimi sonrası Sabah'ta da yer alan haberde Avukat Amsterdam, ABD'de devlet denetiminin olmadığı "Charter School" aracılığıyla Gülen cemaatinin orduya sızdığını iddia ediyordu.

Evet, tam 6 yıl sonra Amsterdam'ın iddiasını FETÖ'cüler, daha doğrusu FETÖ içinde yer alıp da şimdi "ellerini temizlemeye" çalışanlar da kabul ediyor. O isimlerden biri de FETÖ'nün görünen yüzlerinden İhsan Yılmaz. Yılmaz, bu gerçeği Amsterdam'ın yazısından öğrendiğinde yetkili birine sormuş ve şu cevabı almış:

FETÖ'NÜN HUSUSİ HİZMETLİLERİ

"Sorduğum isim bana dedi ki, 'Bizzat gittim cemaat yönetimine bunu sordum. Onlar da bana, 'Bu üniteyi lağvediyoruz' dediler'. Bu cevabı duyunca şoke oldum. Adamlar Türkiye'de orduya adam sokmaya 'Hususi Hizmet' diyorlardı, aynısını ABD ordusu için kurmuşlar. Şimdi Amerika'dakilerin de başını yakacaklar. O an kesin olarak bu adamlarla işim olmaz diye düşündüm."

Hâlâ 15 Temmuz gibi kanlı darbe girişimine bile "kontrollü darbe" demeye devam eden Yılmaz, nedense FETÖ'nün ABD ordusuna sızmasına şaşırıyor ve öfkeleniyor:

"Adamlar ABD'de de kod isim kullanmışlar. Türkiye'de Adil Öksüz ne yapmışsa onu yapmışlar."

FETÖ'cülerin bu ifşaatının herhalde hukuki ve siyasi bir karşılığı olacak. ABD makamları bir soruşturma açar mı bilmiyorum, ama Türkiye, kendi avukatının yıllar önce ortaya koyduğu bir gerçeği, şimdi FETÖ mensuplarının doğrulamasını bir fırsata çevirmeli ve en azından kamuoyu oluşturmalı.

'Türkiye'de Adil Öksüz ne yapmışsa onu yapmışlar' ile ilgili etiketler FETÖ ABD ihsan yılmaz abd ordusu sızma girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.