Türkiye, Yunanistan tarafından gaza boğulan mültecilere kucak açtı

Türkiye'nin sınır kapılarının açılacağını açıklamasının ardından soluğu Yunanistan sınırında alan mülteciler, Yunan polisinin sert müdahalesiyle karşı karşıya geldi. Kadın, yaşlı çocuk demeden herkese saldıran Yunan tarafı, mültecileri gaz bombalarıyla geri püskürtmeye çalışıyor. Biber gazından etkilenen bazı çocuklara ise Türk sağlık çalışanları yardımcı oluyor.

Türkiye, geçtiğimiz hafta Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan hain saldırının ardından, Avrupa'nın bölgedeki krize sessiz kalması nedeniyle, kara ve deniz sınırlarından kapılarını mültecilere açtı. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KUCAK AÇTI

Sınırda, Yunan polisi tarafından kimi zaman gaz ve bombalarıyla kimi zaman ise gerçek mermilerle uzaklaştırılmaya çalışılan mülteciler yaşam mücadelesi veriyor. 

Bölgede gaz bombalarından etkilenen çocuklara, Türk acil tıp teknisyenleri destek oluyor.

Çocuklara oksijen takviyesinin yanında çikolata ve sevgi de veren çalışanlarımız, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında girdi.

Türkiye, Yunanistan tarafından gaza boğulan mültecilere kucak açtı

SINIRDAN ÇIKAN MÜLTECİ SAYISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından, Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Saat 13.50 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı; 117 bin 677" dedi.


Türkiye, Yunanistan tarafından gaza boğulan mültecilere kucak açtı ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Türkiye Mülteci sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.