Türkiye yeniden soğuk havanın etkisi altına girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu alarmla uyarıda bulunmuştu. Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısında sağanak yağış etkisini devam ettirecek. Son hava durumu raporuna göre ise Trakya'da çarşamba günü yoğun kar yağışı görülüyor. İstanbul'da da salı gününden sonra sıcaklıkların düşeceği ve beklenen kar yağışının kente çarşamba günü gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son hava tahminlerine göre, Trakya, Balkanlar'dan gelecek olan yağışlı ve soğuk havanın etkisi altında olacak.

Yapılan tahminlere göre, Trakya'da hava sıcaklıklarının ortalama 10 derece düşeceği ve beklenen soğuk hava sisteminin yoğun kar yağışına sebep olacağı düşünülüyor.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da çarşamba başlayıp hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacak kar yağışının, perşembe Anadolu'ya geçmesi öngörülüyor.

DOĞU BÖLGELERİ İÇİN ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün yer aldığı dik yamaçlarda çığ riski bulunduğu bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, söz konusu kesimlerde 30 Ocak'a kadar çığ oluşabileceği belirtilerek, muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

4 BÖLGE İÇİN UYARI! KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA VAR

Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz'de kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'den başlayacak kuvvetli rüzgar ve fırtınanın, yarın Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz'de, salı günü de Orta ve Doğu Karadeniz genelinde güneyli yönlerden etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BURSA, BİLECİK, ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA İÇİN FIRTINA UYARISI

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgarın bu gece 4 ilde saatte 60 ila 90 kilometre hızlarda esmesinin tahmin edildiği duyuruldu.

Rüzgarın hızının yer yer saatte 90 ila 120 kilometreye çıkmasının da beklendiği bildirilen açıklamada, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Türkiye yeniden soğuk havanın etkisi altına girecek ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış kar yağışı hava tahmini kuvvetli rüzgar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.