Türkiye, WhatsApp'a bu video ile veda etti

Dünyanın en popüler mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamalarından WhatsApp, son güncellemesinde kullanıcılarının bir hayli tepkisini çeken bir karara imza attı. Buna göre; uygulamayı kullanmak isteyenlerin kişisel bilgileri, 8 Şubat 2021 tarihinden sonra Facebook ve şirketleri tarafından kullanılabilecek. Bu güncellemeye onay vermeyenler ise WhatsApp'ı kullanamayacak. Bu tartışmalar ülkemizde bir hayli yankı bulurken WhatsApp'da dolaşıma sokulan bir video kısa sürede viral oldu. İşte detaylar

Dünyanın önde gelen sosyal medya uygulamalarından Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg tarafından 2014 yılında satın alınan haberlerşme uygulaması WhatsApp, son güncellemesiyle tepkilerin odağı haline geldi.

8 Şubat 2021 tarihi itibariyle 'Zorunlu güncelleme' başlığıyla kullanıcılarından onay isteyen uygulama, bunu kabul eden kişilerin kişisel bilgilerine erişebilecek ve bu bilgileri istediği şekilde şirketlerinde kullanabilecek. 

Alınan karara sert tepki gösteren dünyanın dört bir yanındaki birçok kullanıcı, 8 Şubat tarihini beklemeden uygulumayı hayatından çıkardı. Telegram ve Signal isimli uygulamalar şimdiden milyonlarca kez indirildi.

TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Bu karar ülkemizde de büyük tepki gördü. Sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası kısa sürede Twitter’da Türkiye gündemine girdi ve birçok kesimden destek görmeye başladı.

VATANDAŞLAR WHATSAPP'I TERK EDİYOR

Tüm operatörlere açık olan Turkcell'in yerli iletişim uygulaması BİP'in kullanıcı sayısı son 24 saatte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi arttı.

WHATSAPP TERKEDİLMEDEN ÖNCE VİRAL OLAN VİDEO

Öte yandan vatandaşlar tarafından WhatsApp üzerinden dolaşıma sokulan bir video gündem oldu. Videoda pizza sipariş eden bir müşteri ve müşterinin istediği siparişleri kişisel bilgileri üzerinden değiştirmeye çalışan bir personel yer alıyor.

Sucuklu pizza isteyen müşterinin, kolesterolü olduğunu ve bunu yemesinin sağlığına zarar vereceğini belirten personel, bu bilgilere ise kredi kartı bilgilerinden ulaştığı eczane dosyalarını işaret ediyor. Konuşmalar bu eksende sürüyor ve müşteri, bu uygulamadan sıkıldığını belirtiyor.

WhatsApp'ın aldığı karar doğrultusunda buna benzer durumların yaşanacağına işaret eden video, uygulama başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda da gündem oldu. Binlerce kez paylaşılan söz konusu animasyon, Türkiye'nin WhatsApp'a veda etmeden viral olan son videosu olarak tarihe geçti.

Türkiye, WhatsApp'a bu video ile veda etti - Resim : 3

 

 

 

 

Türkiye, WhatsApp'a bu video ile veda etti ile ilgili etiketler WhatsApp Türkiye güncelleme kişisel bilgi erişim bip

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.