Türkiye ve Suriye ordusu arasında çatışma yok!

Resulayn'da Türkiye ve Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığı iddialarına Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan yalanlama geldi.

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger ile Moskova'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından ileri sürülen, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle Suriye ordusu arasında Resulayn kırsalında çatışma çıktığı iddiaları sorulan Lavrov, "22 Ekim tarihli Rus-Türk mutabakatının uygulandığı herhangi bir bölgede Suriye ve Türkiye orduları arasında doğrudan ciddi çatışmalar yaşandığının doğrulandığını duymadım" yanıtını verdi.

Lavrov, bu tür büyük mutabakatların hayata geçirilmesi sırasında sahada küçük pürüzlerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

'KÜRT GÜÇLER SINIRDAN 30 KİLOMETRE GERİYE ÇEKİLDİ'

Lavrov ayrıca, Kürt güçlerin Suriye-Türkiye sınırından 30 kilometre geriye çekildiğini söyledi.

Rus-Türk mutabakatı uyarınca Kürt güçlere sınırdan 30 kilometre geriye çekilmeleri için verilen 150 saatlik sürenin önceki gün dolduğunu anımsatan Lavrov, "Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, bu koşulun yerine getirildiğini açıkladı. Dolayısıyla çekilmenin gerçekleştiğini düşünüyoruz. Türk meslektaşlarımız da aksi yönde bir açıklama yapmadı" ifadelerini kullandı.

'MUTABAKATLA İLGİLİ SORUNLAR SAHADA ETKİLİ BİÇİMDE ÇÖZÜLÜYOR'

Lavrov, mutabakatın uygulanmasıyla ilgili sorunlara sahada etkili biçimde çözüm bulunduğunu da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorunlar sahada etkili biçimde çözülüyor. Ordumuz, Suriye-Türkiye sınırında 30 kilometre derinlikte kontrol faaliyetleri yürüttüğümüz Suriye ordusuyla ve Rus askeri polisinin 10 kilometre derinlikte birlikte devriye yapacağı Türk askerleriyle iletişim halinde."

Türkiye ve Suriye ordusu arasında çatışma yok! ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Suriye Sergey Lavrov Çatışma Resulayn
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.