Türkiye ve Rusya, Karabağ için anlaştı

Türkiye ile Rusya arasında tarihi anlaşma. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'nun video konferans yöntemi ile yaptığı görüşmede Karabağ'daki ateşkesin kontrolü için oluşturulacak merkez için mutabakat metni imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ'daki ateşkese ilişkin, "Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı." ifadesini kullanmştı.

Milli Savunma Bakanlığı mutabakat zaptının imza törenine ilişkin görüntüleri gece saatlerinde sosyal medya hesabından yayınladı.

Milli Savunma Bakanı Akar ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Şoygu'nun mutabakat metnini imzaladığı tören, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Türkiye ve Rusya, Karabağ için anlaştı

Bakan Akar, karşılıklı atılan imzaların ardından yaptığı açıklamada, bu sonucun sağlanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli etkisinin olduğunu belirtti.

Türkiye ve Rusya, Karabağ için anlaştı - Resim : 2

Akar, "İmzalarla birlikte Karabağ bölgesinde ateşkesin, barışın, huzurun sağlanmasına çok önemli bir atım atacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Yapacağımız bu çalışmanın bölgeye yararlı, hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Türkiye ve Rusya, Karabağ için anlaştı ile ilgili etiketler Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı sergey şoygu karabağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.