Türkiye ve Rusya dolara karşı anlaştı!

Rusya ve Türkiye, ticarette dolarizasyonun etkisini azaltmak, ruble ve Türk Lirası kullanımı artırmak amacıyla resmi bir anlaşma imzaladı. Rus Maliye Bakanı Siluanov'un açıklamasına göre 4 Ekim'de yapılan anlaşma, Türkiye ile Rusya'nın alternatif swift ve kredi kartı altyapılarına da entegre edilebilecek.

Rusya ve Türkiye, ödemelerde ve anlaşmalarda dolarizasyonu azaltarak iki ülkenin yerel para birimleri olan Türk Lirası ve Ruble kullanımını artırmayı resmiyete döken mutabakatı imzaladı.

Rus Maliye Bakanı Anton Siluanov'ın Reuters'a yaptığı açıklamaya göre mutabakat 4 Ekim tarihinde imzalandı. 

Buna göre, ikili anlaşmalarda kademeli olarak ruble ve lira kullanımına geçiş öngörüyor.

Siluanov, Türk bankaları ve şirketlerinin uluslararası SWIFT sistemine alternatif olarak geliştirilen Rus muadili yapıya da entegrasyonunun sağlanacağını da belirtti.

Siluanov, Moskova yönetiminin VISA ve MasterCard muadili MIR kartlarının kullanımına olanak tanıyan altyapının Türkiye'de genişletileceğini de söyledi.

Türkiye ve Rusya dolara karşı anlaştı! ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Türk Lirası ruble
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.