"Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer"

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi dünya gündemindeki yerini koruyor. Karabağ zaferini analiz eden uluslararası medya bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın payına işaret ediyor. Hatta ABD medya kuruluşu Bloomberg gibi birçok basın kuruluşu da bu zaferin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için stratejik bir zafer olduğunun altını çizdiler.

Azerbaycan ordusunun sahadaki başarılı operasyonları, işgalci Ermenistan'a diz çöktürdü. Azerbaycan ve Ermenistan arasında 28 yıllık işgali sona erdiren anlaşma imzalandı. ABD medya kuruluşu Bloomberg'de yayınlanan bir analizde anlaşmada taraf olmamasına rağmen Türkiye'nin Karabağ'da stratejik zafer kazandığı ifade edildi.

28 YILLIK İŞGALİ SONA ERDİREN İMZA

Azerbaycan ve Ermenistan 45 gün süren çatışmaların ardından Dağlık Karabağ'da 28 yıllık Ermenistan işgalini sonlandıran anlaşmaya imza attı.

 "Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ermenistan'ın diz çökmesi ile sonuçlanan sürecin anlaşma ile sonuçlanmasında rol aldı. Azerbaycan ordusu karşısında sahada kaybeden Ermenistan'ın savaşı durdurma ve güçlerini geri çekme konusunda iknasında da Putin'in rolü büyüktü. 

 "Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer" - Resim : 2

Putin'in katkıları ile varılan anlaşma kapsamında Dağlık Karabağ'da temas hattında ve Laçin koridorunda Rus barış gücü bulunacak ve Ermenistan ordusu geri çekilmesine nezaret edecek. Bu nedenle Rusya varılan anlaşma kapsamında salı günü yaklaşık 2 bin askeri barış gücü olarak konuşlandırmaya başlamış durumda.

 "Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer" - Resim : 3

Bloomberg'de yer alan analize göre bu anlaşma, anlaşmaya taraf olmamasına rağmen Türkiye için büyük bir zafer. Zulfugar Agayev ve Sara Khojoyan tarafından kaleme alınan analizde varılan anlaşma için, Azerbaycan'a sesli desteğini vererek Rusya'nın Kafkasya'daki güç alanına giren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için stratejik bir başarı yorumu yapıldı.

"Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer" - Resim : 4 

Analizde yer alan ifadelere göre anlaşma, ABD ve Fransa'yı etkili bir şekilde devre dışı bırakırken Putin ve Erdoğan'ın, Ermenistan ile Azerbaycan arasında gelecekteki herhangi bir çözümün şartlarına ilişkin görüşmelere hakim olmasını sağladı.

"Türkiye ve Erdoğan için stratejik bir zafer" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Ermenistan Bloomberg ABD karabağ zafer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.