Türkiye ve Azerbaycan'ın Mustafa Kemal Atatürk 2021 Tatbikatı bitti!

600 askerin ve yaklaşık 40 tank, çok sayıda zırhlı araç, 20'ye yakın top, 7 taarruz ve personel helikopteri ile 50 aracın katıldığı ortaklaşa yapılan dev tatbikat sona erdi. Başarıyla tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk 2021 Ortak Tatbikatı, iki ülke arasındaki bağ ve koordinasyonu geliştirirken, agresif tavırlar içinde olan ülkelere ise göz dağı oldu.

Türkiye ve Azerbaycan'ın 'Mustafa Kemal Atatürk 2021' tatbikatı sona erdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, temel amacı iki ülke ordularının muharebe harekatları sırasında etkileşimini, komutanların karar verme ve yönetim becerilerini geliştirmek olan tatbikatta birlikler, tüm görevleri başarıyla tamamladı.

600 askerin görev aldığı tatbikat 28 Haziran'da başlamıştı.

TATBİKAT KAPSAMLIYDI

Yaklaşık 40 tank ve zırhlı araç, 20'ye yakın top, 7 savaş ve personel helikopteri ile 50 aracın yer aldığı tatbikatta temsili düşman hedeflerine taarruzlar gerçekleştirildi, hedefler atışlar yapılarak imha edildi.

Tatbikatta başarı gösteren askerlere üst düzey subaylarca çeşitli ödül ve hediyeler takdim edildi.

 

Kaynak: AA

 

Türkiye ve Azerbaycan'ın Mustafa Kemal Atatürk 2021 Tatbikatı bitti! ile ilgili etiketler Azerbaycan Mustafa Kemal Atatürk Türkiye tatbikat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.