TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’DAN SAVAŞ PROVASI GİBİ TATBİKAT!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

Türk Silahlı Kuvvetleri son dönemin en kapsamlı kış tatbikatına hazırlanıyor. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılacağı tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak. MSB’nın verdiği bilgiye göre Kış 2021 Tatbikatı, 1-12 Şubat tarihlerinde Kars’ta gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’DAN SAVAŞ PROVASI GİBİ TATBİKAT!

METEHAN DEMİR: SAVAŞ PROVASI GİBİ TATBİKAT!

Metehan Demir, “Bu savaş provası gibi bir tatbikat, ama değil ki 'Türkiye-Azerbaycan beraber bir savaşa hazırlanıyor, bir yerle ilgili kötü niyete hazırlanıyor' gibi bir şey asla söylenemez. Bazen dosta güven, düşmana korku vermek amacıyla bazı tatbikatlar özellikle yapılır. Biz muharip güç ve savaşa hazırlık anlamında her şeyimizi tamamladık. Bu konuda herhangi bir şeye yeltenmek isteyen bir ülke, yapı ya da oluşum varsa ayağını denk alsın mesajıdır bu. Bu tatbikatı da bu açıdan okuyabiliriz. Bu zorlu coğrafyada ve hava koşullarında bu tatbikatın aktörleri açısından bakıldığında Türkiye-Azerbaycan tarafından gerçekleştirilmesinin ciddi anlamları ve mesajları var. Özellikle altını çiziyorum Ermenistan’ın bir savaşı değildi yaşanan, alçakça masumları ve sivilleri katlettiği bir terör saldırısıydı. Azerbaycan’ın işgal ettiği, hakkı olan topraklarda Azerbaycan’a yapılan saldırılar olarak görülüyordu. En ağır şekilde dersini aldı. Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu ortak tatbikatı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortak töreniyle birleştirmek lazım. Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri beraber iki bayrak altında Bakü’de bir geçit töreni gerçekleştirildi. İki ülkenin cumhurbaşkanı da bu geçit törenini birlikte izlediler. Bu Türkiye-Azerbaycan ilişkileri açısından yeni bir eksene girdi demek. O açıdan aklından Azerbaycan’a, Türkiye’ye, Türkiye ile Azerbaycan’ın dostluğuna müdahale edecek herhangi bir zihniyet varsa bu tatbikat buna yanıt olarak yapılıyor. ‘Hiçbir değişiklik yok, biz burada çok daha güçlüyüz’ demek bu.“ ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’DAN SAVAŞ PROVASI GİBİ TATBİKAT! ile ilgili etiketler Metehan Demir Azerbaycan Türkiye metehan demir ile gündem tatbikat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.