Türkiye ve Azerbaycan arasında havacılıkta yeni iş birliği

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı Kuruluşu Azeraeronavigation arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında; hava trafik akışına yönelik stratejik iş birliği sağlanması, hava seyrüsefer hizmetleri alanında görev yapan personelin eğitimi hedefleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı Kuruluşu Azeraeronavigation (AZANS) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile AZANS Direktörü Farhan Guliyev tarafından Bakü’de imza altına alınan anlaşma, kuruluşlar arasında hava seyrüsefer hizmetleri kapsamında iş birliğinin artırılmasını hedefliyor.

Anlaşmayla hava seyrüsefer hizmetleri alanında iki kuruluş arasında süre gelen iyi ilişkilerin gelecekte de artarak devam ettirilmesi, iki kuruluşun kurucu üyesi olacağı hava trafik yönetimi (ATM) alanında Bölgesel Emniyet Organizasyonu (Regional Safety Organisation; RSO) kurulması yönünde de adım atılması kararlaştırıldı.

Anlaşma kapsamında; bölgemizde hava trafik akışına yönelik stratejik iş birliği sağlanması, hava seyrüsefer hizmetleri alanında görev yapan personelin eğitimi, tecrübe ve bilgi paylaşımı, hava trafik yönetim sistemlerine yönelik araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri de dâhil olmak üzere teknik ve operasyonel konularda iş birliği yapılması planlanıyor.

Öte yandan, anlaşma ile fikri ve mülki hakları DHMİ’ye ait olan ve kuruluşumuzca etkin bir şekilde kullanılan yerli ve millî AR-GE sistemlerinin kardeş ülke Azerbaycan tarafından hava trafik yönetiminde kullanılması yönünde adım atılmış oldu.

Türkiye ve Azerbaycan arasında havacılıkta yeni iş birliği ile ilgili etiketler Türkiye Azerbaycan DHMİ iş birliği anlaşması havacılık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.