Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldı

Türk vatandaşlığına geçiş kriterlerinde değişiklik, Resmi Gazete'nin 13 Mayıs 2022 tarihli sayısında yayımlandı. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara çıktı. Öte yandan en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Türk vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Cumhurbaşkanı Kararı, 13 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bir ay sonra yürürlüğe uygulanacak karara göre; konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara yükseltildi.

Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Söz konusu karar bugünden itibaren geçerli olacak.

Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldı

 

Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldı ile ilgili etiketler Türk vatandaşlığı kriter konut alımı bireysel emeklilik sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.