Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında?

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı kararı ile atanan Selim Arda Ermut’un hayatı araştırılmaya başlandı. Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında haberimizde.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararından sonra merak edildi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Dönmez görevden alınarak yerine Selim Arda Ermut’un ataması gerçekleşti.

apılan atamanın Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2’nci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtilmiştir.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında?

Selim Arda Ermut kimdir?

Selim Arda Ermut 1980 yılında Karaman'da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun olarak, 2005 yılında İstanbul'da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak profesyonel kariyerine başlamıştır. Başbakanlık bünyesindeki kariyerine kuruluşunda da rol aldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda devam etmiştir. 2007 yılında Ajansta Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Ermut, kurum içerisinde tüm ara pozisyonlarda görev alarak önce Daire Başkanlığına ardından da 2015 yılında Başkanlığa atanmıştır.

Selim Arda Ermut, TYDTA’da çalışmalarını sürdürdüğü 8 yılı aşkın süre içerisinde; Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Sorumlu Proje Direktörlüğü, Hindistan’dan Sorumlu Proje Direktörlüğü ve TYDTA Başkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde ise Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılması çalışmalarını yürütmesi ardından 2018 yılında Ofis Başkanlığına getirilmiştir. Selim Arda Ermut Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini Şubat 2020 yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu'na bırakmıştır. Eylül 2018’den bu yana Türkiye Devlet Varlık Fonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden Selim Arda Ermut, bu görevinden 2020 Kasım ayında ayrılmıştır. Haziran 2019’da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Selim Arda Ermut THY İcra Kurulu’nda da üç üyeden biri olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Selim Arda Ermut, evli ve iki çocuk babası olduğu bilinmektedir.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında? ile ilgili etiketler Türkiye Varlık Fonu Selim Arda Ermut Arda Ermut kimdir kaç yaşında nerelidir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.