İlk maçında Romanya'yı deviren Filenin Sultanları, Ukrayna'ya set vermedi

2021 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na şampiyonluk parolasıyla giden ve ilk maçında ev sahibi ülkelerden Romanya'yı deviren A Milli Takım, 2. maçında Ukrayna karşısında da galip... Ay-Yıldızlılar turnuvada 2'de 2 yaptı, sadece tek set kaybetti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda ikide iki yaptı. İlk maçında Romanya'yı 3-1 mağlup eden Ay-Yıldızlılar 2. maçında da Ukrayna'ya set vermedi: 3-0.

Giovanni Guidetti'nin öğrencileri ilk seti 25-14, ikinci seti 25-19, üçüncü seti de 26-24 kazandı.

Filenin Sultanları, gruptaki 3. maçında 22 Ağustos Pazar günü İsveç ile karşılaşacak.

Salon: BT Arena

Hakemler: Ksenija Jurkovic (Hırvatistan), Sabine Witte (Almanya)

Türkiye: İlkin Aydın, Eda Erdem Dündar, Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt (Simge Aköz, Buse Ünal, Meryem Boz, Beliz Başkır)

Ukrayna: Rykhliuk, Anisova, Trushkina, Skrypak, Kodola, Meliushkyna (Niemtseva, Boyko, Gerasymova, Kharchynska, Velykokon, Dudnyk)

Setler: 25-14, 25-19, 26-24

Süre: 89 dakika (21, 34, 34)

 

İKİ KERE FİNAL OYNADIK

Kadın voleybolunda kulüpler düzeyinde Avrupa'ya damgasını vuran Türkiye, A Milli Takımlar'da da en güçlü ülkelerden biri... Filenin Sultanları, FIVB dünya sıralamasında 21. sırada bulunsa da bir ara 4. sıraya kadar yükselmişti.

2003 yılında Türkiye'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında finale çıkan A Milliler, finalde Polonya'ya 3-0 yenilip gümüş madalya kazandı. Voleybolda 2. final ise 2019'da geldi. Yine Ankara'da oynanan finalde bu kez Sırbistan'a 3-2 yenildik. Başantrenör Giovanni Guidetti 2021'de sırbistan'ın başkentinde rövanşı almak istiyor.

20 Mayıs 2021'de Belgrad'daki kura çekiminde Türkiye D Grubu'nda Romanya, Hollanda, Ukrayna, Finlandiya ve İsveç'le yer almıştı.

İlk maçında Romanya'yı deviren Filenin Sultanları, Ukrayna'ya set vermedi

FİLEN EFELERİ 5 HAZIRLIK MAÇI OYNAYACAK

2021 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın özel maç programı açıklandı.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 1-19 Eylül'de Polonya, Finlandiya, Çekya ve Estonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyona için milli takım, Çekya ve Hırvatistan'la hazırlık maçları oynayacak.

Milliler, İstanbul'da TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda yarın ve 21 Ağustos Cumartesi günü Hırvatistan'la karşılaşacak. "Filenin Efeleri"; 23, 24 ve 25 Ağustos'ta ise yine TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda Çekya'yla hazırlık maçına çıkacak.

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, özel maçta Hırvatistan'ı 3-2 mağlup etti.

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan hazırlık maçında milliler, Hırvatistan'a 25-21, 22-25, 19-25, 25-16 ve 15-12’lik setlerle 3-2 üstünlük sağladı.

Milli takım, Hırvatistan ile yarın aynı salonda saat 17.00'de bir hazırlık maçı daha oynayacak.

 
İlk maçında Romanya'yı deviren Filenin Sultanları, Ukrayna'ya set vermedi ile ilgili etiketler A Milli Kadın Voleybol Takımı Ebrar Karakurt CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.