Türkiye - Tataristan ilişkilerinde ilginç gelişmeler!

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye’de yüksek teknolojili birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek, 'Bu projelerde Rusya'nın önde gelen bölgesi Tataristan Cumhuriyeti’nin temsilcilerinin de yer almasını istiyoruz.' dedi.

 

Minnihanov ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

'İLGİNÇ PROJELER ORTAYA ÇIKTI'

Türkiye ile Tataristan arasında bilişim, petrokimya ve kimya sanayi alanlarında mutabakat zaptları imzalanan tören sonrası konuşan Minnihanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a teşekkür ederek sözlerine başladı.

'İki günlük sıkı çalışmamız neticesinde hem Türkiye hem de Tataristan'ı ilgilendiren ilginç projeler ortaya çıktı. Bugün petrokimya ve yüksek teknoloji ile ilgili projeler konusunda belgeler imzaladık. Bundan başka, Türkiye ve Rusya'da araba üreticilerimizi ilgilendiren belgeler de imzaladık. Dün yüksek teknoloji vadisini (İstanbul’daki Bilişim Vadisi) ziyaret ettik. Bu, gelecektir.' diye konuştu.

'TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

Minnihanov Tataristan’da da benzer projeler olduğunu ve bu konularda Türkiye ile iş birliği yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Ziyaret ettiğimiz yerlerde ve görüştüğümüz insanlar tarafından bize çok ilgi gösterildi. Bunun için içten teşekkür ederiz. Türk ortaklarımızı Tataristan'a bekliyoruz. Türkiye ve Türk halkına refah içinde olmasını diliyoruz. Sizde birçok proje hayata geçiriliyor ve bu projelerde Rusya'nın önde gelen bölgesi Tataristan Cumhuriyeti'nin temsilcilerinin de yer almasını istiyoruz.'

TÜRKİYE VE TATARİSTAN ARASINDA 3 ANLAŞMA

Türkiye ve Tataristan arasında imzalanan anlaşmalar şöyle:

1. Türkiye Cumhuriyeti Bilişim Vadisi teknoloji geliştirme bölgesi ile Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti arasında mutabakat zaptı.

2. Türkiye Cumhuriyeti Kocaeli Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Rusya Federasyonu TATNEFT anonim şirketi arasında GEBKİM sahasında maleik anhidrit projesi uygulama olanaklarının incelenmesine ilişkin niyet mektubu.

3. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TATNEFT anonim şirketi arasında kimya sanayi alanında iş birliği mutabakat zaptı.

 

Kaynak: AA

Türkiye - Tataristan ilişkilerinde ilginç gelişmeler! ile ilgili etiketler Türkiye Tataristan anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.