Türkiye, Suriye'de yeni harekat mı yapacak?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'li mevkidaşı ile yaptığı görüşmede sadece S-400 konusu değil, Suriye'deki güvenli bölge konusu da gündeme geldi.

Yapılan görüşmede taraflar Suriye'deki güvenli bölge konusunu görüşmek üzere acilen bir ABD heyetinin Ankara'ya gelmesini de kararlaştırdı.

SuperHaber yazarı Mete Yarar söz konusu görüşme ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Türkiye'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı gibi yeni bir operasyon icra edebileceğini belirten Yarar şu ifadeleri kullandı;

TEK TARAFLI MÜDAHALE OLABİLİR
''S-400 gibi bir konu varken güvenli bölge gibi bir konunun gündeme gelmesi, Türkiye'nin tek taraflı bir müdahalesi söz konusu olabilir anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere Türkiye daha önce Fırat Kalkanı, Zetin Dalı gibi harekatları gerçekleştirdi. Suriye'de güvenli bölge konusunda, terörden arındırılmış bir bölge konusunda Türkiye oldukça ciddi.
Son bir haftadır da bölgeye TSK tarafından yoğun olarak sevkiyat yapıldığını görüyoruz.

TÜRKİYE'NİN SABRI TÜKENDİ Mİ?
Türkiye'nin sabrının zorlandığı bir ana gelinmiş olabilir. ABD'nin askerlerinin çekilmesi söz konusu idi. Ancak geçtiğimiz gün ABD askerlerinin yerine İngiltere, Fransa gibi ülkelerin askerlerinin gelmesi konusu olduğu bilgileri geldi. Bu gelişmeler köprülerin atılmasına neden olmuş olabilir. Bundan önce de Türkiye'nin harekatları öncesi ABD hemen devreye girmeye çalışmıştı. Acil olarak Ankara'ya bir heyet gönderilmesi bu gündem içerisinde çok önemli bir gelişmedir.

Türkiye, Suriye'de yeni harekat mı yapacak? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.