A Milliler Sırbistan engelini aşamadı

A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi grubundaki 4. maçında Sırbistan'la 2-2 berabere kaldı. 3 maçta 2 puan toplayan Ay-Yıldızlılar, kazanmak zorunda olduğu maçta 0-2 geriye düştü. İkinci yarıda yine bir geri dönüşe imza atan Tükiye, 3. golü bulamadı ve 1 puana razı oldu.

UEFA Uluslar Ligi'nde istediği başlangıcı yapamayan A Milli Takım, 4. maçında Sırbistan'ı ağırladı. "3 puan" parolasıyla sahaya çıkan Şenol Güneş'in öğrencileri, Belgrad'da golsüz berabere kaldığı Sırbistan'la bu kez de 2-2 berabere kaldı.

İlk yarıyı Sergej Milinkovic-Savic'in golüyle 0-1 önde tamamlayan Sırplar, 49'da da Alexander Mitrovic'in penaltı golüyle farkı 2'ye çıkarttı.

56'da Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle umutlanan Şenol Güneş'in öğrenileri, 76'da Ozan Tufan'la skoru 2-2'ye getirdi. Ancak 3. gol bir türlü gelmedi ve yine galibiyet sevinici yaşayamadık. Burak Yılmaz maçın uzatma bölümünde 2. sarı karttan kırmızı kart gördü.

Grubun diğer maçında Rusya ile Macaristan 0-0 berabere kaldı. UEFA Uluslar Ligi'nde A Grubu'nda küme düşen A Milli Takım, kalan 2 maçta Rusya ve Macaristan'ı yense dahi gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

A Milliler Sırbistan engelini aşamadı

ARTIK KAZANMA VAKTİYDİ

Almanya ile Köln'de oynanan hazırlık maçında 3 kez geriye düşmesine rağmen etkili bir hücum performansıyla 3-3 beraberlik çıkaran Ay-Yıldızlılar, toparlanma sürecinde olduğunu pazar günü Rusya deplasmanında göstermişti. Türkiye, 3 topunun irekten döndüğü maçta Rusya ile 1-1 berabere kalarak ilerisi için umut vermişti. Türkiye, son 8 maçını kazanamadı ve artık kazanma vakti!

Milli Takım'da sarı kart cezalısı Ozan Kabak ile sakatlıkları nedeniyle Kaan Ayhan, Efecan Karaca ve Çağlar Söyüncü bu mücadelede forma giyemiyor. Şenol Güneş stoperde Merih Demiral'ın yanına Mahmut Tekdemir'i koydu.

Sırbistan'da ise Dusan Tadic, Luka Milivojevic, Emil Rockov, Marko Grujic, Strahinja Pavlovic, Aleksandar Katai ve Sasa Zdjelar kadroda yoklar.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 2 Hızlı başladık! Hücum presle topu kazanan Ozan Tufan pasını Kenan Karaman'a aktardı. Son iki maçta gol atan gurbetçi futbolcu ceza sahası sol çaprazda vuruşunu yaptı, araya giren Milenkovic topu son anda kornere yolladı.

Dk. 16 Burak Yılmaz'a yay üzerinde yapılan faul var, kritik noktadan serbest vuruş kazandık. Maçın ilk sarı kartı Stefan Mitrovic'e çıkıyor. 

Dk. 17 50. milli maçına çıkan Hakan Çalhanoğlu'nun yerden kullandığı serbest vuruş barajdan döndü.

A Milliler Sırbistan engelini aşamadı - Resim : 2

Dk. 21 GOL! Sırplar yarı sahamızda top yaparak pozisyon aradı. Bir türlü kapamadığımız topu kalemizde gol olarak gördük. Ristic'in soldan ortasına iyi yükselen Sergej Milinkovic-Savic takımını 1-0 öne geçirdi. 100 milyon euro değer biçilen Lazio'lu orta saha oyuncusu Hasan Ali Kaldırım'ın üstünden vurduğu kafayla topu köşeden ağlara gönderdi.

Dk. 27 Erken bir değişiklik! Golde hatası olan Hasan Ali Kaldırım sakatlandı, yerine Umut Meraş oyuna girdi. Sol beki güncelledik.

Dk. 29 Sırbistan 2. golü kaçırdı! Arka direkte Ristic bomboş pozisyonda çerçeveyi tutturamadı. Mutlak gol kaçtı, derin bir oh çektik.

A Milliler Sırbistan engelini aşamadı - Resim : 3

Dk. 38 Cengiz Ünder uzak mesafeden şansını denedi, top dışarı gitti. Sırplar golden sonra oyunun kontrolünü ele geçirip tempoyu düşürdü. Erken gelen gol A Milliler'in moralini bozmuş görünüyor.

Dk. 44 Sasha Lukic'e faul yapan Burak Yılmaz sarı kart gördü. Tecrübeli golcü Macaristan maçında cezalı konuma düştü.

Dk. 48 PENALTI! Milikovic-Savic'in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda Bulgar hakem penaltı dedi.

Dk. 49 GOL! Alexander Mitrovic top sağa, Mert Günok'u sola gönderdi: 0-2. Fulham'ın golcüsü milli takım formasıyla 36. kez gol sevinci yaşadı.

Dk. 56 GOL! Klas hareketlerle ceza sahasına yaklaşan Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman'la duvar pası yapıp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milan'ın 10 numarası müsait pozisyonda golü atarak farkı 1'e indirdi: 1-2. Umutlanıyoruz!

A Milliler Sırbistan engelini aşamadı - Resim : 4

Dk. 64 Sırbistan gole çok yaklaştı! Mitrovic'in vuruşunda top direkten döndü, ardından Mert mutlak golü önledi.

Dk. 70 savunmadan hızlı çıktık. Kenan Karaman, Cengiz'in ceza sahasına koşusunu iyi görüp topla buluşturdu. Hafif çaprazdan vuruşunda Dimitrovic başarılı!

Dk. 76 GERİ DÖNDÜK! Sırbistan kalesine yüklendiğimiz pozisyonda Ozan Tufan takipçiliğini konuşturdu ve şık bir dokunuşla skoru 2-2'ye getirdi. Kritik gollerin adamı 53. milli maçında 7. golünü attı.

Dk. 81 MERİH HARİKASIN! Vlahovic'in kafasında gole giden topu Merih Demiral çizgiden çıkardı.

Dk. 87 Milinkovic-Savic tehlike yarattı. Sırp yıldızın şutunda Mert iyi bir kurtarışla 3. gole izin vermedi.

 

 

A Milliler Sırbistan engelini aşamadı ile ilgili etiketler Sırbistan Şenol Güneş A Milli Takım uefa uluslar ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.