Türkiye sınırı karıştı!

Rejim ve Rusya'nın saldırılarının devam ettiği İdlib'den kaçan yüzbinlerce Suriyeli, Türkiye sınırına dayandı. Dün SuperHaber'in yapılacağını duyurduğu eylem, bugün sınırın iki noktasında gerçekleşti. Cilvegözü Sınır Kapısından

Suriye muhalefetinin kontrol ettiği yegane merkez olarak bilinen İdlib merkezi ve kırsalında yaklaşık 3 milyon 700 bin sivil yaşıyor.

Özellikle Hama hattına yakın olan bölgeler Suriye rejimi ordusunun hava saldırılarına maruz kaldı. Rejim ve Rusya güvenlik birimleri haziran ayından bu yana başlattığı operasyonlarla adım adım kente yaklaşıyor. Suriyeliler tedirgin. Operasyon alanlarından hali hazırda 150 bini aşkın sivil kentin kuzeyindeki kırsal alanlara geçti.

Türkiye sınırı karıştı!

SUPERHABER DUYURMUŞTU

Dün SuperHaber, Suriyelilerin sınırda eylem yapacağını duyurmuştu. Türkiye'nin Reyhanlı sınırındaki İdlib kentinde Rusya ve rejimin saldırılarından kaçan Suriyeliler sınır hattındaki iki noktada eylem yaptı. Bazılarının duvardan atlayarak Türkiye'ye geçmeye çalıştığı görüldü.

 SINIR KAPILARINI ZORLADILAR

HaberTürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre: Babul hava sınır kapısında ve Atme Kampı'nda eylem yapan siviller Türkiye'nin sınır kapılarını zorladı.

Suriyeli eylemciler rejim bombardımanın durdurulmasını ve Avrupa'ya geçiş için sınırların bir an önce açılmasını istiyor.

CİLVEGÖZÜ GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı eylem yapan binlerce Suriyelinin Türkiye'ye girmek istemesi üzerine güvenlik amacıyla giriş ve çıkışlara kapatıldı. 

Sınırdan kaçak geçişleri önlemek için Jandarma kuvvetleri sınırda yoğun güvenlik önlemi almış durumda. 

Türkiye sınırı karıştı! - Resim : 2

"YENİ BİR GÖÇ DALGASI BAŞLAYABİLİR!"

Konu ile ilgili bugün Avrupalı ülkelere uyarıda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'de siyasi bir çözüm bulunduğunda askeri birlikler ayrılabilir ancak şu an Şam rejimi siyasi bir çözüme inanmıyor. İdlib'de saldırıların devam etmesi halinde Avrupa'ya yeni bir mülteci akını başlatabilir. Rusya, Türkiye'ye İdlib'deki gözlem noktalarına Suriye güçleri tarafından bir saldırı olmayacağının garantisini verdi. İran petrol tankeri Lübnan'a gidiyor, Türkiye'ye değil."

 

Türkiye sınırı karıştı! ile ilgili etiketler Türkiye Suriye SuperHaber İdlib Suriyeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.