"Türkiye S-400 alırsa Patriot süreci son bulur"

ABD ve Türk heyetleri Washington'da görüşmüştü. Toplantılara katılan ABD'li bir yetkili Türk heyeti ile gerçekleştirilen toplantıların verimli geçtiğini söyledi. Yetkili Suriye'den çekilme, S-400 sorunu, Venezuela ve tutuklu konsolosluk çalışanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Washington'da Türk heyeti ile gerçekleştirilen toplantıların verimli geçtiğini söyleyen ABD'li üst düzey yetkili Suriye'den çekilme kararı ile ilgili olarak, "ABD Suriye'den çekilecek, buna şüphe yok. Türkiye'ye söz verdik, tutmak için çalışıyoruz. Barışçıl bir yol için çözüm arayışımız sürüyor. Münbiç yol haritasına Türkiye kadar bağlıyız." ifadesini kullandı. 

VENEZUELA

ABD'li yetkili Venezuela konusunda ise Maduro'ya desteğini açıklayan Türkiye'yi Guaido'ya destek vermeye davet ettiklerini söyledi. 

PATRIOT SATIŞI

Masada S-400'ler de vardı. ABD'li yetkili "F-35'leri tehlikeye sokar, Patriot süreci son bulur." sözleri ile satışın S-400'lerin alınmamasına bağlı olduğunu ifade etti. 

TUTUKLU KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI

İstanbul ve Adana Konsolosluğu'nda FETÖ ile ilişkili oldukları belirlenerek tutuklanan personel de masada görüşülen konulardan oldu. ABD'li yetkili bu konuda da "Türk hükümetinden güvenilir kanıt bekliyoruz" dedi. 

"Türkiye S-400 alırsa Patriot süreci son bulur" ile ilgili etiketler F-35 ABD Suriye Patriot S-400
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.