Türkiye planlarını bozdu! Artık sürdürülebilir değil...

Türkiye'nin Libya ile yaptığı mutabakat Yunanistan, İsrail ve Rum yönetiminin EastMed projesiyle ilgili tüm hayallerini yıktı. Rum Hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas, projenin artık sürdürülebilir olmadığını söyledi. Yunanistan, İsrail ve Rum yönetimi Doğu Akdeniz'den çıkaracakları doğal gazı deniz altından Yunanistan'a taşıyarak Avrupa'ya taşımayı planlıyordu.

Rum Hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas, Yunanistan, İsrail ve Rum yönetiminin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşması sonrasında 2 Ocak'ta imzalanacağı açıklanan Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi'nin (EastMed) artık sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Atina'da atılacak imzaların, anlaşmaya taraf ülkeler arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olacağını belirten Ellinas, Avrupa'da, EastMed projesinin ekonomik ve siyasi açıdan uygun görülmediğini ifade etti.

Türkiye planlarını bozdu! Artık sürdürülebilir değil...

EastMed'in sürdürülebilir olmadığını ifade eden Rum uzman, yeni Avrupa Komisyonu başkanlığının önceliğinin 2050'ye kadar sıfır fosil yakıt atığı olduğunu, bunun da AB'nin tamamen farklı bir istikamete yöneldiğini gösterdiğini söyledi.

Projeye yatırım yapacak şirketin de bulunamadığına dikkat çeken Ellinas, "Avrupa piyasaları kaybedildi. Asya piyasaları da çok rekabetçi" diye konuştu.

Türkiye planlarını bozdu! Artık sürdürülebilir değil... - Resim : 2

SALİH, GÜNEY KIBRIS'A GİDECEK

Bu arada Libya'da Halife Hafter'in müttefiki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'in de hafta sonunda Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği belirtildi. Salih'in önce Yunanistan'a ardından da Kıbrıs Rum kesimine gideceği kaydedildi.

Türkiye planlarını bozdu! Artık sürdürülebilir değil... - Resim : 3

 

EASTMED PROJESİ

Yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğunda olması beklenen EastMed boru hattının bir yıl içinde 9 ila 12 milyon metreküp doğal gazı İsrail'den, önce Güney Kıbrıs'a oradan da Yunanistan'a, oradan da İtalya ve diğer güney Avrupa ülkelerine taşıması planlanıyordu.

Türkiye planlarını bozdu! Artık sürdürülebilir değil... ile ilgili etiketler Yunanistan İsrail kıbrıs rum yönetimi eastmed boru hattı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.