Türkiye, Pakistan ve Afganistan'dan ortak bildiri

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'ın yayınladığı ortak bildiride, Taliban'a kapsayıcı ve müzakere edilmiş uzlaşıya bağlılık çağrısında bulunuldu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Barış çabalarımız, Afganlı kardeşlerimize desteğimiz güçlü şekilde sürecek" dedi.

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'ın yayınladığı ortak bildiride, Taliban'a kapsayıcı ve müzakere edilmiş uzlaşıya bağlılık çağrısında bulunuldu.

Afganistan barış müzakerelerine hız kazandırmak üzere İstanbul'da üst düzey toplantı düzenlenmesi için Türkiye, Katar ve BM'nin gösterdiği çaba takdir edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Afganistan ve Pakistan Dışişleri Bakanları Ortak Basın Toplantısında, Afganistan barış sürecine ilişkin, "Barış çabalarımız, Afganlı kardeşlerimize desteğimiz güçlü şekilde sürecek" dedi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Atmar ise "Afganistan, barış sürecine kendini adamış durumda. Tüm paydaşları içeren bir toplantı yapma arzumuz bakidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'dan ortak bildiri ile ilgili etiketler Pakistan Afganistan Taliban Mevlüt Çavuşoğlu bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.