Türkiye o ülke arasında 1 milyar dolarlık ticaret!

Venezuela ile Türkiye arasında 2018’in ikinci yarısında yaklaşık 1 milyar dolar değerinde ticaret yapıldığı aktarıldı. Hem Türkiye hem de Venezuela, ABD'nin ticaret savaşı başlattığı ülkeler arasında...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) raporlarına göre iki ülke arasında 892.4 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirildi. Türkiye ve Venezuela’nın bu yılın ikinci yarısındaki beklenti ise 1 milyar doların üzerinde ticaret olduğu aktarıldı.

Türkiye ile yapılan ticarete önem verdiklerini belirten Zulia Bölgesi Belediye Başkanı Francisco Arias Crdenas, Kasım ayında İstanbul’da düzenlenecek Türk İş Fuarında yer alacaklarını belirterek, Fuar sayesinde muz, avokado, kakao gibi tarım ürünlerinin Türkiye’ye ihracatının arttıracağını belirtti. Crdenas tarım dışında metal, petrol ve petrokimya alanlarında da Türkiye ile iş birliğinin önemli olduğunu söyledi.

Venezuela’da faliyet gösteren bir Türk ticaret derneğinin başkanı olan Hayri Küçükyavuz ise;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Venezuella Başkanı Nicolas Maduro’nun yakın tarihte imzaladıkları ikili iş birliği anlaşmaları gereğince iki ülke arasında ticari bağların güçlendirileceğini ve tarımsal işletmeler dahil olmak üzere güvenlik konularında da işbirliği yapılacağını açıkladı.

Türkiye o ülke arasında 1 milyar dolarlık ticaret! ile ilgili etiketler Türkiye Venezuela ticaret
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.