A Milli Takım'ın Norveç sınavı... Kadıköy'de golü erken bulduk ama skoru koruyamadık

2022 Dünya Kupası vizesi almak isteyen A Milli Takım, yıldızlarından yoksun haldeki Norveç'i mağlup edip şansını sürdürmek istiyor. Ay-Yıldızlılar, Erling Haaland'ın oynadığı maçta Norveç'i deplasmanda yenmişti. Stefan Kuntz yönetimindeki ilk maçına çıkan Milliler 6'da Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti, 41'de Kristian Thorstvedt cevap verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 2. yarıda skor değişmedi ve telafi maçında 3 puanı alamadık.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan A Milli Takım, deplasmanda mağlup ettiği Norveç'i ağırladı. Ay-Yıldızlılar yeni teknik direktör Stefan Kuntz'la ilk sınavında 6. dakikada öne geçti ancak skoru koruyamadı.

Kerem Aktürkoğlu ilk kez 11'de sahaya çıktığı Ay-Yıldızlı formayla 6. dakikada A Milli Takımı'ı 1-0 öne geçirdi. Norveç'in golü 41'de Genk'in 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Kristian Thorstvedt skoru eşitledi ve maç 1-1 sona erdi.

Hollanda ise Letonya deplasmanında tek golle kazanarak liderliğini perçinledi. "Bizim Çocuklar", 16 puanla grup lideri Hollanda'nın 4 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Norveç'in puanı ise 14... Türkiye'nin grupta 3 maçı kalırken, liderlik şansı da matematiksel olarak sürüyor.

TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki Çelik, Serdar Aziz, Merih Demiral, Caner Erkin, Ozan Tufan, Berat Özdemir, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz

NORVEÇ: Nyland, Meling, Hanche-Olsen, Strandberg, Pedersen, Thorsby, Berg, Odegaard, Hauge, Elyounoussi, Thorstvedt.

A Milli Takım'ın Norveç sınavı... Kadıköy'de golü erken bulduk ama skoru koruyamadık

SON KARAR UĞURCAN...

A Milli Takım'daki Uğurcan Çakır - Altay Bayındır rekabetinde yeni hocanın formayı kime vereceği merak konusuydu. Stefan Kuntz, dünkü basın toplantısında son antrenmanın ardından karar vereceğini söylemişti. 

Teknik heyet Norveç maçı için oyun şablonunu ve ilk 11'i 1 isim dışında belirledi. Sağ kanatta Cengiz Ünder'e yer veren Kuntz solda da Kerem Aktürkoğlu'nu oynatıyor.  

A Milli Takım'ın Norveç sınavı... Kadıköy'de golü erken bulduk ama skoru koruyamadık - Resim : 2

MİLLİLERDE 3 İSİM CEZALI

A Milli Takım'da Norveç maçı öncesinde 3 isim kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Orkun Kökçü, Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak kritik maçta görev alamayacak. Norveç'te ise Türkiye maçı öncesinde Aexander Sörloth, Erling Haaland, Joshua King ve Kristoffer Ajer gibi önemli isimler forma giyemeyecek. 

Ay yıldızlılar Norveç maçından sonra 11 Ekim'de Letonya deplasmanına çıkacak. Milliler, Kasım ayında İstanbul'da Cebelitarık ve deplasmanda Karadağ maçlarıyla eleme grubunu tamamlayacak. 

A Milli Takım'ın Norveç sınavı... Kadıköy'de golü erken bulduk ama skoru koruyamadık ile ilgili etiketler Norveç A Milli Takım bizim çocuklar Stefan Kuntz Kristian Thorstvedt
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.