Gemicileri kurtarmak için çalışma başlatıldı

Son dakika haberine göre, Türkiye, Gine Körfezi'nde deniz haydutlarının Türk gemisine yaptığı saldırıda kaçırdığı mürettebatın bulunması için girişimler başlattı. Bu çerçevede bölge ülkelerindeki büyükelçilikler seferberlik başlattı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin 4. kaptanı Furkan Yaren'i arayarak ölen personel ve gemideki duruma ilişkin bilgi aldı. Bu arada Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak öldürülen Azerbaycanlı personel için başsağlığı diledi.

Türkiye, Gine Körfezi'nde deniz haydutlarının saldırısına uğrayan Türk gemisinden kaçırılan mürettebatın kurtarılması için bölgedeki Türkiye büyükelçilikleri kanalıyla seferberlik başlattı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin 4. Kaptanı Furkan Yaren ile telefonda görüşerek olayla ve gemideki duruma ilişkin bilgi aldı.

Çavuşoğlu, geminin ait olduğu şirketin işletmecisi Osman Levent Karsan'la da telefonda görüştü. Karsan'a başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Çavuşoğlu, kaçırılan mürettebatın bir an evvel kurtarılması ve evlerine güvenle dönebilmeleri için gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak, öldürülen mürettebat için başsağlığı dileklerini iletti. Çavuşoğlu, gemi limana yanaştığında cenazenin Azerbaycan’a nakli için çalışmaların derhal başlayacağını ifade etti.

 

Kaynaklar, Türkiye'nin başta Abuja olmak üzere Nijerya ve çevre ülkelerdeki büyükelçilikleri ni kaçırılan mürettebatın kurtarılması için seferber ettiğini belirtti.

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halinde bulunan Mozart isimli Türk konteyner gemisi, korsanların saldırısına uğramıştı.

Gemideki 19 mürettebattan 15'i kaçırılırken, arbede sırasında Azerbaycan uyruklu bir personel öldürülmüş, gemiyi idare eden 4. kaptan ise bacağından yaralanmıştı. 

 

Gemicileri kurtarmak için çalışma başlatıldı ile ilgili etiketler Türkiye Türk gemisi gine korsan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.