Türkiye NAVTEX ilan etti Yunanistan tutuştu

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Meis Adası'nın güney ve doğusunda sondaj faaliyeti yürüteceğine ilişkin NAVTEX ilanı Atina'da paniğe yol açtı. Kıbrıs Rum Kesimi'nde bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, NAVTEX ilanı üzerine acil olarak ülkesine dönüş yaptı. Kos ve Rodos'taki askerlerin izinleri iptal edildi.

Türkiye, sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Adası'nın güney ve doğusunda sondaj faaliyeti yapacağına ilişkin NAVTEX yayınlamıştı.

İlan edilen NAVTEX Yunanistan'da büyük yankı buldu.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye'nin NAVTEX ilanı üzerine acil olarak Atina'ya dönüş yaptı. 

Floros'un dönüşü ile birlikte Kos ve Rodos'taki birliklerini izinleri iptal edilirken, acil durum çağrısı yapıldı. 

Türkiye NAVTEX ilan etti Yunanistan tutuştuTürkiye NAVTEX ilan etti Yunanistan tutuştu - Resim : 2

TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ'DEKİ HAMLELERİNİ GÖRÜŞÜYORDU

Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirilen Floros, son olarak Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Demokritos Gervakis ile görüştü.

Görüşmede  Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmaları ele alındığı bildirildi. 

YUNANİSTAN'I TELAŞLANDIRAN NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sisteminin adı.

Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, NAVTEX ilan ederek yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarı yapıyor.

TÜRK DENİZLERİNDE NAVTEX İLANI

Türk karasularında NAVTEX Mesaj ve Seyir duyuruları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşiongrafi Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya, Samsun, İstanbul ve İzmir yayın istasyonlarından çıkarılıyor. Seyir duyuruları Sivil – Askeri tüm Gemi ve Tekneler için bağlayıcı niteliğe sahip.

Ve bu duyurular aynı zamanda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Web sitesinde de yayınlanarak denizcilerin güvenli seyirleri garanti ediliyor.

 

Türkiye NAVTEX ilan etti Yunanistan tutuştu ile ilgili etiketler Yunanistan Kıbrıs navtex Meis Adası Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros oruç reis
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.