Türkiye Navtex ilan etti, Yunan alarma geçti!

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'nin Akdeniz'de yeni bir Navtex ilan etmesinin ardından Yunanistan'da Ulusal Güvenlik Konseyi, acil olarak toplanma kararı aldı.

Yunan Army Voice gazetesine göre, Yunanistan Ordusu, Türkiye'nin Rodos ve Kastelorizo adaları arasındaki bölgede askeri tatbikat düzenleme planları üzerine alarm verdiğini duyurarak ordu birimlerinin neredeyse tamamının izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

KONSEY TOPLANIYOR

Bununla birlikte bugün Ulusal Güvenlik Konseyi toplanıyor. Toplantının gündemi açıklanmasa da Akdeniz'in doğusundaki gerginliğin gündem maddelerinden biri olduğu aktarılıyor.

MİÇOTAKİS TELEFONA SARILDI

Associated Press'in (AP) Yunan temsilcisi Elena Becatoros, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerilimi Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştüğünü, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye Navtex ilan etti, Yunan alarma geçti!

BİR GÖRÜŞME DE DIŞİŞLERİ'NDEN

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bölgesel konuları görüştü.

Türkiye Navtex ilan etti, Yunan alarma geçti! - Resim : 2

YENİ NAVTEX İLANI

Türkiye bu sabah Oruç Reis Gemisi için yeni bir Navtex yayınladı. Yayınlanan Navtex'e göre; 23 Ağustos tarihine kadar bölgede arama-tarama çalışmaları yapılacak.

 

Türkiye Navtex ilan etti, Yunan alarma geçti! ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Akdeniz navtex Miçorakis
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.