'Türkiye katil devlet' polemiği!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Habertürk TV canlı yayınında Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili 'katil devlet' sıfatını kullanınca tartışmalara neden oldu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın, dün Habertürk’te söyledikleri tartışmalara neden oldu. Alçı, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” dedi.

Bunun üzerine Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, devlete “katil” denilemeyeceğini, bunun dünyada örneğinin olmadığını, fakat devleti yönetenlerin yaptıkları suçlardan ötürü yargılanabileceğini ifade etti.

12 EYLÜL ÖRNEĞİ

Habertürk yazarı Alçı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demeye devam etmesi ve 1990’lı yıllar ile 12 Eylül darbesini örnek vermesi üzerine, bu kez de Ersan Şen, gelecekte birilerinin de 2019 yılı için “katil devlet” benzetmesi yapabileceğini ifade etti.

ÖZIŞIK'TAN DESTEK

Ersan Şen’in devleti yönetenlerin sorumlu olduğunu ve suçlularsa yargılanacaklarını tekrar etmesi üzerine, gazeteci Hadi Özışık da Ersan Şen’e destek verdi.

'Türkiye katil devlet' polemiği! ile ilgili etiketler Habertürk Nagehan Alçı Türkiye Cumhuriyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.