Türkiye karşıtı ülkeler Atina'da toplandı: Önemli kararlar alındı!

Doğu Akdeniz'de ve Afrika'da Türkiye karşıtı bloğu oluşturan ülkeler (Yunanistan, Mısır, Rum kesimi ve Fransa) Atina'da toplandı. Toplantıda alınan enerji konusunda iş birliği kararı dikkat çekti.

Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Fransa Dışişleri Bakanları Atina'da bir araya geldi.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ TÜRKİYE KARŞITI ÜLKELER TOPLANDI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın ev sahipliğinde, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri​​​​​​​, GKRY Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın katılımıyla düzenlenen dörtlü görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, tarafların görüşmede bölgedeki son gelişmeler, istikrar ve güvenliği ele aldığı belirtildi.

ENERJİ İŞ BİRLİĞİ VE EKONOMİK KALKINMAYA ÖNCELİK KARARI

Açıklamada, tarafların, enerji, iklim değişikliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele ve göçmen sorunu gibi konularda iş birliğini artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulunduğu aktarılarak, "Barış ve istikrarın hem bölgesel hem de küresel seviyede teşvik edilmesinde ve arzu edilen ekonomik kalkınmaya öncelik verilmesinin gerekliliğinde" hemfikir olunduğu kaydedildi.

Türkiye karşıtı ülkeler Atina'da toplandı: Önemli kararlar alındı! ile ilgili etiketler Atina Yunanistan Mısır Fransa GKRY Dışişleri toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.