Türkiye karantinada en çok onları merak etti! İşte internette yapılan popüler aramalar

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'nin büyük bir bölümü evlerindeki gönüllü karantinalarını sürdürüyor. Bu süreçte vakitlerinin çoğunu internette geçirenlerin yaptıkları en popüler 10 arama belli oldu.

Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği (UDGD) Başkanvekili Ahmet Muhammed Çalmuk, dernek olarak 'Covid-19 ve Türkiye İnternet Alışkanlıkları Analizleri' çalışmasını hazırladıklarını söyledi.

Araştırmaya göre en çok yapılan 10 arama; EBA TV, La Casa De Papel, kısa çalışma ödeneği, açık kapı, Aytaç Yalman, Berat Kandili, Ziraat kredi başvuru, entübe, Halkbank kredi başvuru, ePttAVM oldu.

İNSTAGRAM'DA KORONAVİRÜS GÖNDERİLERİ

Araştırmaya göre, 17 Nisan'a kadar Instagram'da 2 milyondan fazla gönderinin #koronavirüs, #covid19, #koronatürkiye ve #koronagünleri etiketi ile paylaşıldığını aktaran Çalmuk, "Instagram'da #koronavirüs benzeri etiketlerle paylaşılan gönderiler 110 milyon kadar bir etkileşim aldı. #evdekal, #evdekaltürkiyem, #evdehayatvar etiketleri ile 3 milyondan fazla gönderi paylaşıldı. Bu gönderiler 145 milyondan fazla gösterim aldı" ifadelerini kullandı.

6 MİLYONDAN FAZLA TWEET ATILDI

Çalmuk, Türkiye'de #koronavirüs ve benzeri etiketlerle 6 milyondan fazla tweet atıldığını, atılan tweetlerin 1 milyardan fazla tık aldığını belirtti.

Türkiye karantinada en çok onları merak etti! İşte internette yapılan popüler aramalar ile ilgili etiketler Google internet Koronavirüs Korona arama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.