Türkiye, Kabil Havalimanı'nı Katar'la birlikte işletmek için teklif sunacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezyalı mevkiidaşı ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda, "Bizim uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyor. Teklif sunacağız, şartla uyarsa Katar'la birlikte işleteceğiz." dedi. Çavuşoğlu, Ermenistan ile uçak seferlerinin başladığını da duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Malezyalı mevkidaşıyla yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"UZMANLARIMIZ BU AKŞAM DOHA'YA GİDİYOR, TEKLİF SUNACAĞIZ"

Kabil Havalimanı konusunda açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Bizim uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyor. Bir Türk şirketi ile Bir Katar şirketi Afganistan'daki 5 havalimanı için bir anlaşma imzaladı. Afganistan yönetimine ortak bir teklifte bulunacağız. Şartlar uygun olursa Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz. Kabil'i diğer dışişleri bakanları ile ziyaret etme planı hala masada. Bu sayede hem orada bu mesajları doğrudan veririz hem de Afgan halkına dayanışma mesajımızı iletiriz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Malezya'nın Kanal İstanbul'a ilgi duymasından çok memnun olduk. Bu büyük bir vizyon. Bizde bir muhalefet var Kanal İstanbul'a ilgi duyan ülkelere tehditler savuruyor. Biz kardeş Malezya firmalarının bu projede yer almasından memnun oluruz.

"AFGANİSTAN HALKI ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞIYOR"

Afganistan konusunda, dünkü toplantı çok doğru zamanlıydı. Afganistan halkı çok zor şartlar altında yaşıyor. İslam dünyası olarak buna göz yumarsak çok büyük hata yaparız. Biz Türkiye olarak yardımlarımızı yapıyoruz ama İslam dünyası olarak birlikte de bir şeyler yapmamız gerek. Sadece gıda yardımı değil, hastanelerin ve okulların açık olması gerek.

"ÖNÜMÜZDE 5 YILLIK EYLEM PLANI VAR"

Diplomaside yoğun trafiğimiz devam ediyor. Dünyanın her yerinde olduğumuzu gururla söylüyoruz. 2 gün önce İstanbul'da çok başarılı bir Afrika zirvesi gerçekleştirdik. 38 ülke bu zirveye katıldı. Çok ciddi bir katılım oldu. 4 tane bakanlar toplantısı gerçekleştirdik. Önümüzde 5 yıllık bir eylem planı var.

"ERMENİSTAN'LA UÇUŞLAR KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK"

Bölgemizin istikrarı ve güvenliği için adımlar atıyoruz. Ermenistan'la doğrudan temasların başlaması için karşılıklı temsilcilerimizi atadık. En yakın zamanda bir araya gelecekler. Bazı şirketlerin İstanbul- Erivan arasında uçuş talepleri oldu. Bunları değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara önümüzdeki günlerde başlayacak. Tüm bu kararları alırken can Azerbaycan ile istişarelerimizi sürdürüyoruz.

Türkovac piyasaya girdiği zaman kullanılmaya başlandığı zaman kardeşlerimizlebu aşıyı paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bu aşıyı ulaştıracağız. Kardeş Malezya halkının Türkovac'tan faydalanmasından memnuniyet duyacağız."

 

Türkiye, Kabil Havalimanı'nı Katar'la birlikte işletmek için teklif sunacak ile ilgili etiketler Afganistan Ermenistan Çavuşoğlu Kabil Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.